Over de Jostiband

In de Jostiband leren zo’n 130 mensen met een verstandelijke beperking een instrument bespelen. Samen met anderen. Aan alles merk je dat ze veel plezier hebben. Aan de grapjes tussendoor, de lach op hun gezichten en stralende ogen.
De Jostiband is een sociaal gebeuren waar iedereen naar uitkijkt. De muzikanten hoeven geen moeilijke muzieknoten te kunnen lezen. Het orkest heeft een manier gevonden waarmee iedereen muziek kan maken: muziek lezen met kleuren. Inmiddels gebruiken meer dan 1.000 instellingen, orkesten en muziekscholen deze methode.

De Jostiband is onderdeel van Ipse de Bruggen en bestaat meer dan 50 jaar!

Succes dankzij hard oefenen

Het orkest is uitgegroeid tot een populaire muziekformatie. Hiermee laten zij zien dat ondanks een verstandelijke beperking veel mogelijk is. Het succes hebben muzikanten vooral aan zichzelf te danken. Elke woensdagavond oefenen zij met z’n allen hard aan het repertoire. Tijdens deze repetities zijn ook altijd een aantal meebelevers aanwezig. Cliënten die vaak alleen genieten van de muziek en sfeer en als het lukt een beetje meespelen met klein slagwerk. Ook dát is de Jostiband. Op zaterdagochtend krijgen de muzikanten in kleine groepjes les, om net wat meer instructie op maat te krijgen. 

Altijd meer mogelijk

Het orkest laat zien dat het niet in beperkingen denkt, maar in mogelijkheden. Er komen veel uitnodigingen binnen om ergens te komen spelen, maar om het leuk te houden, is een zwaar concertprogramma geen doel. Plezier staat voorop. 

Meer informatie?

Je vindt meer informatie over de Jostiband op www.jostiband.nl 
Daar vind je bijvoorbeeld ook data van de concerten die gegeven worden.
 

Top