Structuurgroepen gebouw Bever/Eekhoorn
  • Plaats: Nieuwveen
  • Zorgtype: Werk en dagbesteding
  • Doelgroep: Ouderen

Ouderengroepen in Nieuwveen - Landgoed Ursula

Ben je 55 jaar of ouder? Heb je naast een lichte tot matige verstandelijke beperking beginnende dementie? Dan is dagbesteding Bever/Eekhoorn op landgoed Ursula wellicht iets voor jou. Bij Bever/Eekhoorn kijken we waar jij behoefte aan hebt en wat jij leuk vindt om te doen. Je onderneemt activiteiten die bij jou passen. Natuurlijk krijg je ook alle verzorging en begeleiding die je nodig hebt.

Hoe zit een dag op de Bever/Eekhoorn eruit?

Er zijn zes verschillende groepen met ieder zijn eigen sfeer en karakter. Zo zijn er drie groepen - de Beukenoot, de Bosbes en de Kastanje - voor ouderen met een redelijke mate van zelfstandigheid. De Bosbes heeft als doel het verwerken van licht inpakwerk.

Een andere groep - de Hazelnoot - is meer gericht op de beleving van de cliënt en biedt een validerende benadering. De cliënten waarvan sommigen met een meer of mindere mate van dementie worden individueel benaderd en aangemoedigd hun gevoelens te uiten. Deze benadering is primair gericht op het verlichten van stress en het herstellen van eigenwaarde en identiteit in hun gedesoriënteerde situatie met als doel: innnerlijke rust en het behouden van contact met de omgeving. Er staat zelfs een waterbed in het lokaal.

De overige groepen variëren hier tussenin. Er wordt een goede balans gezocht tussen activiteiten en momenten van rust.

Van beleven tot activeren          

In de Bever/Eekhoorn wordt gezocht naar een daginvulling die bij jou past en die jij leuk vindt.

Je kunt bijvoorbeeld mee naar de tovertafel, zwemmen, wandelen of een rondje op de duofiets, gymmen, maar ook schilderen of knutselen of een spel uit de kast.

In de belevingsruimte kun je mee snoezelen en genieten van kleuren en geluiden.

Er is een keuken waar we samen met anderen kunnen koken of bakken en van de heerlijke baklucht kunnen genieten. En wist je dat je af en toe ook naar de wellness kunt voor een massage?

Zou je nog iets willen leren dan kunnen we dat regelen via een cursus/workshop bij educatie of een stage in een andere groep. Ook kun je aansluiten bij de houtgroep of het handwerkgroepje.

Omgeving

De lokalen zijn licht, ruim en volledig aangepast.

Vijf groepen hebben een omsloten tuin.

Op het landgoed bevinden zich onder andere een bewegingsruimte, een zwembad, een kinderboerderij, een restaurant, een tuingroep, een bakkerij, een winkeltje en een camping. Ook is er een manege die een ponykar tot hun beschikking heeft. Regelmatig een ritje met de ponykar kan dus heel makkelijk geregeld worden.

Ook het dorp ligt op loopafstand.

Openingstijden

De Beukenoot, de Hazelnoot, de Kastanje en de Zilverspar zijn geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.
De Bosbes en de Populier van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Flexibele dagbestedingstijden zijn mogelijk.

 

Elk lokaal heeft ook zijn eigen telefoonnummer

Kastanje 088-9676431

Zilverspar 088- 9676355

Populier 088-9676351

Bosbes 088-9676331

Hazelnoot 088-9676334

Beukenoot 088-9676340

 

 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Structuurgroepen gebouw Bever/Eekhoorn

Top