Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image
Nieuws - 6 december 2022

Aanpassing binnentemperatuur op locaties

 

Ook Ipse de Bruggen is op zoek naar manieren om minder stroom en gas te gebruiken. Onze energiekosten stijgen dit jaar van een kleine 4 miljoen euro naar misschien wel 8 miljoen euro. Daarom zijn we gestart met een energiecampagne waarin wij medewerkers oproepen om ook op het werk op het verbruik van energie te letten. Wij geven hiervoor vijf tips: 

  1. Douche korter, 5 minuten is de richtlijn.
  2. Draai de thermostaat wat lager, 19 graden overdag en 16 graden in de nacht is de richtlijn. Een verlaging van de temp met 1 graad levert al een besparing van 7% op.
  3. Zet de verwarming uit en doe de deur dicht als er niemand in de ruimte is.
  4. Doe gordijnen 's avonds dicht.
  5. Doe waar mogelijk het licht uit als je een ruimte verlaat. 

Wat doen wij centraal?
Eén van de belangrijkste maatregelen die we nemen is het verlagen van de temperatuur in onze panden. Hier is veel winst te behalen. Het grootste deel, zo’n 75%, gaat namelijk op aan het verwarmen van onze ruimtes. De thermostaat wat lager zetten helpt dus enorm al is het natuurlijk best even wennen.

Wij brengen de binnentemperatuur op locaties waar dit centraal geregeld is terug naar maximaal 20 graden tijdens gebruikstijden. De nachttemperatuur wordt, waar het technisch mogelijk is, op 16 graden ingesteld. Dit geldt voor alle doelgroepen. De temperatuur in de ruimtes waar een nachtdienst zit wordt in onderlinge afstemming tussen vastgoed, veiligheid & duurzaamheid en de directie bepaald.

We roepen medewerkers die zelf de ruimtetemperatuur in kunnen stellen op deze zelfde richtlijn aan te houden.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Stel ze via: energie@ipsedebruggen.nl