Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Lintje doorknippen voor JINC Baas van morgen
Nieuws - 1 juni 2023

Belinay voor één dag baas van Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen was trotse deelnemer aan de Baas van Morgen van JINC. Op 1 juni heeft Andrea van Steensel, voorzitter raad van bestuur van Ipse de Bruggen voor een dag haar stoel afgestaan aan Belinay. Belinay is 15 jaar en een leerling van het VMBO. Door heel Nederland namen leerlingen voor één dag plaats op de stoel van een CEO, directeur of politicus tijdens JINC Baas van Morgen. Om de horizon te vergroten van jongeren die opgroeien in een omgeving met minder rolmodellen. 

Met Baas van Morgen willen Ipse de Bruggen en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken.
Hoe slim of talentvol iemand verder ook is.

Krachtige jongeren nodig
De Baas van Morgen liep de hele dag mee met de Baas van Vandaag. Hiermee heeft Belinay ervaren hoe het is om leiding te geven aan een organisatie en doet ze waardevolle contacten op voor later. Andrea van Steensel, lid raad van bestuur van Ipse de Bruggen vond het een mooie en inspirerende dag. ‘’Ik ben trots dat Ipse de Bruggen voor deze jongeren bij kan dragen aan hun kansen, zodat zij met vertrouwen toe kunnen treden tot de arbeidsmarkt. Jongeren als Belinay zijn krachtig en die hebben we heel hard nodig in de toekomst.’’

Vol programma
De twee bazen bezochten twee locaties van Ipse de Bruggen; dagactiviteitencentrum De Ruimte in Delft en horecalocatie De Smulhoeve in Leidschenveen. Belinay had de primeur van de opening van ‘Het Mediaplein‘, een nieuwe vakgerichte dagbesteding bij De Ruimte, die op 1 juni van start ging. Zij knipte samen met Andrea van Steensel het lint door en vanaf dat moment maken cliënten onder begeleiding videoproducties voor de huistelevisiekanalen en de Ipse de Bruggen cliëntenapp. Een rondleiding van cliënten van Ipse de Bruggen gaf de Baas van Morgen een beeld waar cliënten aan werken bij de industriegroep, keramiekgroep en de houtbewerking. Er stond ook een brainstormsessie op de planning met de vraag; Hoe kunnen we jongeren motiveren om in de zorg te gaan werken en specifiek de gehandicaptenzorg? Samen met een HR-specialist pakte Belinay deze opdracht serieus op en dat leverde mooie inzichten op.

Spoedcursus barista
Na een heerlijke lunch bij de Smulhoeve verzorgd door cliënten van Ipse de Bruggen was er een rondleiding van de cliënten uit de Smulhoeve. De barista van de Smulhoeve gaf Belinay als afsluiter een spoedcursus perfecte cappuccino maken. ‘Wat een mooie dag. De gehandicaptenzorg is veel leuker dan ik dacht,' aldus Belinay.

Tot slot rapporteerde de Baas van Morgen aan de Baas van Vandaag wat zij van deze dag geleerd heeft. Ook andersom is dit gedaan: wat heeft Ipse de Bruggen van haar opgestoken en kan meegenomen worden in het werven van toekomstige nieuwe medewerkers.

“Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind”, zegt Daniël Roos (directeur JINC), “het biedt een kind de kans om zijn of haar perspectief te verbreden.”

En daar werkt Ipse de Bruggen graag aan mee!

Belinay was de Baas van Morgen van JINC
Belinay was de Baas van Morgen van JINC