Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Nieuwe bewoonster van De Ampère krijgt de sleutel
Nieuws - 19 januari 2022

Bewoners De Ampère krijgen hun sleutel

Ze hebben er lang naar uitgezien. Afgelopen dinsdag ontvingen de eerste bewoners van De Ampère de sleutel van hun appartement. De komende weken kunnen ze aan de slag om hun appartement in te richten. De Ampère is een appartementencomplex en staat op een centrale plek in Alphen aan den Rijn: naast het station, en het centrum en winkels dichtbij. Ipse de Bruggen beheert en verhuurt 34 appartementen aan mensen die begeleid zelfstandig wonen. De bewoners ontvangen de benodigde zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). 

Wonen met zorg

Ipse de Bruggen levert in De Ampère zorg in de vorm van het nieuwe zorgproduct Volledig Pakket Thuis (VPT). Voor de bewoners is er 24 uur per dag begeleiding, door middel van ondersteuning in hun eigen appartement. In het appartementencomplex is ook een steunpunt. Hier kunnen bewoners bijvoorbeeld terecht om een hulpvraag te stellen, een kop koffie te drinken, of mee te eten.

“De bewoners van De Ampère functioneren zo zelfstandig mogelijk. Vlakbij De Ampère zijn verschillende dagbestedingslocaties van Ipse de Bruggen. Maar er zijn ook andere mogelijkheden in de buurt om aan de slag te gaan, zoals bij het leer-/werkbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn. De Ampère is daarmee dé ideale plek voor mensen met een licht verstandelijke beperking die begeleid zelfstandig willen wonen”, zegt Frank van Leeuwen, zorgmanager van Ipse de Bruggen.

Nog enkele appartementen vrij

Elk appartement heeft zijn eigen voordeur. Een appartement bestaat uit een woonkamer met keuken, aparte slaapkamer en een badkamer met toilet. Nog niet alle 34 appartementen zijn verhuurd. “De meeste appartementen zijn inmiddels verhuurd. We zijn nog in gesprek met een aantal belangstellenden. Maar we hebben nog plek als iemand iets zoekt om zelfstandig te wonen met zorg”, vertelt projectleider Marloes Klomp.

“De bewoners hebben uitleg gekregen hoe het allemaal werkt. Het is een bijzonder moment. Iedereen beleeft dit moment op zijn eigen manier. De een is echt enthousiast, nu is het echt; de ander is nog wat terughoudend en moet er nog aan wennen nu de verhuizing een feit is.”