Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Gebouw dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam

Dagbesteding Gaardenpad 1

Dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam

Het dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 wordt dagelijks bezocht door gemiddeld zeventig cliënten, vanaf 12 jaar op negen diverse groepen. Het zijn cliënten met een (ernstig) verstandelijke beperking en/of meervoudige beperking. Ook bieden wij begeleiding aan cliënten met gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek.

Dagbesteding
Belevingsgericht
Kinderen en Volwassenen
In een woonwijk

Locatiegegevens

Gaardenpad 1
3124 WJ   Schiedam

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over onze dagbestedingslocaties? Of heb je een vraag? Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor zorg?

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden voor dagbesteding bij Ipse de Bruggen? Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Gaardenpad

Het dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 ligt in de wijk Spaland en is gelegen in een woonwijk. Naast het dagactiviteitencentrum zijn er ook nog vier woningen. Er is een binnentuin waarvan een stuk openbaar is en een afgeschermd stukje tuin met diverse speeltoestellen. Het gehele pand is rolstoelvriendelijk. 

Naast de verschillende dagactiviteitengroepen is er op de locatie Gaardenpad ook een medische dienst, fysiotherapeut, logopediste en ergotherapeute aanwezig. Op diverse dagen is er ook een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG-arts) op de locatie aanwezig. 

Het Beatrixpark ligt op loopafstand. Hier wordt dan ook vaak gewandeld of de kinderboerderij bezocht met cliënten. Ook het nabijgelegen winkelcentrum Spaland wordt bezocht met cliënten. Er kan wekelijks met begeleiding gezwommen worden in het verwarmde binnenzwembad van zorgcentrum DrieMaasStede.

Groepen

Op het dagactiviteitencentrum zijn negen groepen met diverse ondersteuningsvragen:

  • Begrip en voorspelbaarheid
  • Veilig en comfortabel
  • Vitaliteit en functionaliteit

Begrip en voorspelbaarheid

Op vier groepen met de ondersteuningsvraag begrip en voorspelbaarheid, bieden we structuur en intensieve begeleiding aan totaal gemiddeld dertig cliënten. We hebben drie volwassengroepen en een tienergroep. Het activiteitenaanbod bestaat uit een mix van belevingsgerichte, ontspannende, uitdagende en zingevende activiteiten. Zoals samen dansen op muziek, maaltijden bereiden, wandelen, boodschappen doen enzovoorts. Centraal staat ‘het gewone dagelijkse leven’. 

Veilig en comfortabel

Op vier groepen met totaal gemiddeld dertig cliënten, met de ondersteuningsvraag veilig en comfortabel, bieden we activiteiten op een meer belevingsgerichte basis. Per individu kijken we naar wat wil je, wat kan je en hoe kunnen we dit voor jou mogelijk maken. Door goed hier naar te kijken, komen we tot een passend activiteitenaanbod waarin jouw mogelijkheden centraal staan. Een greep uit het activiteitenaanbod: samen muziek maken, dierenverzorging, knutselen, koken enzovoorts.

Vitaliteit en functionaliteit

Op een groep met de ondersteuningsvraag vitaliteit en functionaliteit zitten gemiddeld acht ouder wordende cliënten. Hier bieden we begeleiding en zorg aan cliënten gericht op het behouden van vaardigheden, comfort en gezelligheid. Begeleiding heeft kennis en kunde op het gebied van ouder worden en dementie. Centraal staat ‘niks hoeft, alles mag’. 

Lokaal dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam

Omgeving

  • Midden in een woonwijk
  • Nabij winkelcentrum Spaland
  • Beatrixpark met kinderboerderij en speeltuin
  • Binnenzwembad DrieMaasStede
  • Openbaar vervoer

Foto's dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam

Gymzaal dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam Snoezelkamer dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam Keuken dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam
Gymzaal dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam Snoezelkamer dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam Keuken dagactiviteitencentrum Gaardenpad 1 in Schiedam

In drie stappen naar specialistische zorg

1

Aanmelden

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via een speciaal formulier. Of bel naar 0800 99 88 777.

2

Terugbellen

Je wordt (terug-)gebeld. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

3

Kennismaking

Als wij kunnen bieden wat jij zoekt, maken we een afspraak om nader kennis te maken met elkaar.