Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Gebouw dagbestedingscentrum De Vlinder in Nieuwveen

Dagbesteding De Vlinder

Dagbestedingscentrum De Vlinder in Nieuwveen

In dagbestedingscentrum De Vlinder kunnen (jong)volwassenen en ouderen met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking activiteiten doen en beleven op hun niveau.

Dagbesteding
Belevingsgericht
Volwassenen, ouderen
Op landgoed Ursula

Locatiegegevens

A.H. Kooistrastraat 130
2441 CP   Nieuwveen

Openingstijden

09:30 tot 16:30 uur

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over onze dagbestedingslocaties? Of heb je een vraag? Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor dagbesteding?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

In dagbestedingscentrum De Vlinder krijg je belevingsgerichte dagbesteding die bij jou past. Er zijn verschillende groepen waaraan je kunt deelnemen. Elke groep heeft activiteiten die gericht zijn op bewegen, ontspannen, beleven of een combinatie. Je kunt hier terecht als je een matige of ernstige verstandelijke beperking hebt. Wij zorgen ervoor dat je kunt doen wat jij graag wilt.

Van bewegen en beleven tot ontspannen

Je kunt verschillende activiteiten doen, alleen of samen met anderen. Elke groep heeft zijn eigen vaste week- en dagprogramma. Belangrijk is dat je doet wat jij leuk vindt. En er is ruimte voor je eigen hobby’s om van te genieten.

Bewegen

Bewegen is belangrijk, daarom doen we dat elke dag, zowel binnen én buiten als het mooi weer is. Je kunt wandelen, fietsen (zelfstandig, op een duo-fiets of met een elektrische rolstoelfiets). We doen samen boodschappen bij verschillende winkeltjes op het terrein en/of in Nieuwveen. Je kunt gymmen, een spel doen in de voetbalkooi of zwemmen in het binnenzwembad. En vier keer per jaar zorgen we voor een springkasteel waarop je lekker actief kunt springen.

Ervaren en beleven

Activiteiten om je zintuigen te prikkelen zijn belangrijk en leuk om te doen. Zo doe je spelletjes om te voelen, horen, ruiken en te zien. Je kunt iets leuks beleven met belevingstheaters in thema's, aangeboden in de eigen groep of in de belevingsruimte. Of je gaat creatief aan de slag met kleuren en vormen door te bouwen, tekenen, verven en te plakken. Ben je muzikaal aangelegd, dan geniet je door zelf muziek te maken of te luisteren met of zonder begeleiding van instrumenten. Houd je van koken en bakken en wil je graag iets lekkers maken? Dat kan in de belevingskeuken. Hier aan de mooie eettafel spelen wij ook bijzondere, leuke of mooie interactieve spelletjes met een ‘tovertafel’.

Op sommige dagen is er een spelagoog, die samen met jou spelvormen doet die bij je passen en waarmee jij je kunt ontwikkelen.

Snoezelkamer van dagbesteding De Vlinder
Belevingsruimte van dagbesteding De Vlinder.

Ontspannen

Even ontspannen tussen het bewegen en beleven door is fijn. Als je het leuk vindt, ga je met een klein groepje naar de ‘wellnessruimte’ om een fijne behandeling te krijgen. Bijvoorbeeld een haar-, hand- en voetverzorging (massage) onder begeleiding van een schoonheidsspecialiste. In de belevingsruimte kijk je muziekdvd’s of een filmpje op een groot scherm of gewoon om even te snoezelen. Dankzij klankschalen ervaar je fijne en rustgevende geluiden die je helpen om te ontspannen.

De dagbestedingsgroepen werken goed samen met elkaar. Als je dat wilt, kun je met anderen van andere groepen ook activiteiten doen in kleine groepjes.

Dit is een voelplank, een belevingsactiviteit waarmee je verschillende harde en zachte stoffen en materialen kunt voelen.

Het gebouw

De Vlinder bevindt zich op landgoed Ursula in Nieuwveen. Het is een licht, ruim en volledig aangepast pand. Elke groepsruimte heeft een eigen tuin met een serre die dicht kan.

Omgeving

  • Kinderboerderij
  • Zwembad
  • Gymzaal
  • Manege
  • Camping
  • Parkpaviljoen (met onder andere een restaurant, bakkerij en een winkel).

Ben je nieuwsgierig geworden?

Je bent altijd welkom om in De Vlinder een kijkje te komen nemen. Neem je contact met ons op voor het maken van een afspraak?

 

Foto's van dagbestedingscentrum De Vlinder in Nieuwveen

Woonkamer 2 dagbestedingscentrum De Vlinder in Nieuwveen Tovertafel met kleurige projecties Een indruk van de snoezelruimte
Woonkamer 2 dagbestedingscentrum De Vlinder in Nieuwveen Tovertafel met kleurige projecties Een indruk van de snoezelruimte

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.