Camping Het Groene Hart

Camping Het Groene Hart | Ipse de Bruggen

 CORONANIEUWS  11 mei

Camping Groene Hart blijft dit hele seizoen gesloten.

In verband met de Corona crisis en de noodverordening van de gemeente is de camping op het landgoed Ursula in Nieuwveen vanaf Maart 2020 al gesloten.

Inmiddels is ook het besluit genomen om het hele seizoen 2020 gesloten te blijven. Het is een te groot risico om het landgoed open te stellen voor kampeerders omdat dit verkeersbewegingen teweeg brengt, en buitenstaanders aantrekt om zich te bewegen op het landgoed.

We vinden het heel jammer dat dit zo loopt, maar hopen op een beter seizoen in 2021.

Directie, management en beheerder camping Groene Hart.

In de zomermaanden, van april tot september, is camping Het Groene Hart één van de mooiste plekjes op het Landgoed Ursula. Het landgoed is een parkachtig terrein waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Op het terrein ligt een kinderboerderij en manege, een visvijver, leuke winkeltjes, een vlindertuin en een uitgebreid wandelgebied. De camping heeft twaalf kampeerplaatsen en twee kampeerbungalows. De beheerders van de camping zijn allen vrijwilliger en zij zijn tijdens hun dienst ook op de camping aanwezig.

De camping is aangesloten bij de VeKabo. Wij ontvangen passanten, wandelaars, fietsers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. De camping heeft goede voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor velen is het vliegverkeer van Schiphol een nieuwe ervaring. De schoonheid en rust van de omgeving nodigt velen uit voor wandelen en fietsen door het Groene Hart van Zuid-Holland. Wat te denken van varen en vissen in Nieuwkoop, winkelen in Alphen aan den Rijn, Leiden of Amsterdam.

 

Camping Het Groene Hart ligt op Landgoed Ursula van Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor mensen met een beperking. De camping ligt achter op het landgoed. Omgeven door groen, water en verrassende natuur, is het een aanrader voor iedereen die graag op een groene camping kampeert.

Doordat we beschikken over aangepaste douches en toiletten, is de camping geschikt voor mensen met een beperking of voor rolstoelgebruikers. Ook fietsers en wandelaars zijn van harte welkom.

Landgoed Ursula biedt de volgende faciliteiten:

  • Sfeervolle kinderboerderij “De Schaapskooi” en het theehuis “Villa Kakelbont’ met terras.
  • Een natuurlijk en uitgestrekt wandelgebied langs leuke paden, ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
  • Vlindertuin.
  • Verspreid over het terrein zijn avontuurlijke speelplekken en speeltoestellen voor kinderen.
  • Centraal gelegen bevindt zich de visvijver, waarin onze gasten met toestemming van de beheerder kunnen vissen.
  • Voor elektrische fietsen zijn oplaadpunten aanwezig.
  • Winkeltjes met zelf gemaakte producten.
Accommodaties | Ipse de Bruggen

De camping

Onze camping is voor iedereen bedoeld. De camping bestaat uit twaalf gescheiden kampeerplekken. Voor campers zijn maximaal twee specifieke plaatsen gereserveerd. Elke plaats is voorzien van elektra (220 V CCE norm 4 ampère). Op een centraal gelegen plek
is een toiletgebouw. Honden zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Kampeerbungalows

Op het kampeerterrein staan twee kampeerbungalows die vergelijkbaar zijn met trekkershutten. Deze zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De vierpersoons-kampeerbungalows zijn eenvoudig ingericht met vier bedden waarvan 1 stapelbed, een gasstel, vier stoelen en een tafel. Een keuken met onder meer bestek, pannen, servies. Dekens of slaapzakken zelf meenemen; een basis lakenset is bij de huurprijs inbegrepen. Het is mogelijk om een extra laken- en/of handdoekenpakket bij te huren.

Inventarislijst

De inventarislijst is hier te vinden. 

Praktische informatie | Ipse de Bruggen

Reglement

Welkom op onze Camping het Groene Hart

De Campingbeheerder:  De campingbeheerder kampeert in of bij de blokhut.
Tevens is hij /zij telefonisch bereikbaar, T: 06-55908931 

Bezoekers: Ontvangen van bezoek is toegestaan maar moet wel aangemeld worden bij beheerder. Voor het dagbezoek wordt een vergoeding in rekening gebracht ( €1,00 p.p) en voor overnachtingen geldt het geldend kampeertarieven.

Vertrektijd: De kampeerplaats / bungalow moet vóór 11 uur leeg en schoon opgeleverd worden, aankomst na 13.00 uur.

Kampeerplaats:  U dient op de gereserveerde plek te kamperen. Deze dient door de kampeerder in goede staat te worden gehouden, geen plastic als grondzeil gebruiken (wel luchtdoorlatende matten). 
Graven in het terrein en snoeien is niet toegestaan.

Campers: De camping beschikt over max. 2 kampeerplaatsen die voor campers bestemd zijn. Wanneer deze plaatsen bezet zijn kunnen we nieuwe camper-eigenaren geen plek garanderen of aanbieden. (Afhankelijk v.d. toestand van het kampeerveld)

Bungalows: (Bungalow is voor max. 4 personen)
De bungalows zijn vergelijkbaar met trekkershutten
maar kennen méér luxe met o.a  koelkast, gasstel, keukenblokje. 
Aan gebruikers van de kampeerbungalows wordt een inventarislijst uitgereikt.
Er wordt voor 4 personen linnengoed beschikbaar gesteld: lakens en slopen voor elk bed.
Zelf voor dekbedden, hoeslakens of slaapzakken zorgen.
De kampeerbungalow dient na de kampeerperiode netjes en schoon achtergelaten te worden.
Meerdere personen en evt. bijzettentje tegen geldende tarieven.

Campingvoorzieningen
Sanitaire voorzieningen: Mensen met een lichamelijke handicap kunnen gebruik maken van een aangepaste toiletruimte, tillift, aankleedstoel enz. De camping werkt met meerdere beheerders (vrijwilligers). Wij verwachten van u dat u toilet/ doucheruimte na gebruik schoon achterlaat en met andere kampeerders schoon houdt. Het sanitair gebouw is geen speelplaats. De familiedouche is voor gezinnen met jonge kinderen. De aankleedtafel is niet berekend op grote kinderen.
Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een elektrapunt (4 amp.) De camping biedt ook: watertappunt, afwasgelegenheid met warm water en een koelkast. Er is een stortbak om uw chemisch toilet te ledigen. Dit mag niet in het gewone toilet. 
Wasmachine en droger:  In een afgesloten ruimte bij het Bumpelhuis is een wasmachine en een droger die tegen vergoeding te gebruiken zijn, sleutel en waspoeder bij de beheerder. Tarief voor wassen is € 3,-- (incl.waspoeder) en voor drogen € 2,- .
Telefooncel:  De telefoon in de telefooncel is alleen geschikt om intern te bellen of het noodnummer 112  te bellen. Hier hangt ook een AED ( reanimatieapparaat) met beschrijving.
WIFI: De camping beschikt over gratis WIFI. De code is opvraagbaar bij de beheerder(maximaal 2 apparaten tegelijk).

Parkeerplaats & maximumsnelheid:  De auto mag alleen bij aankomst/vertrek bij de kampeerplek gereden worden, vóór de camping zijn parkeerplaatsen. Bezoekers parkeren in grasrand voor het tuincentrum. Max. snelheid op het landgoed is 20 km. Bewoners hebben altijd voorrang!

Honden:  Honden en katten zijn niet toegestaan. Hulphonden in functie (aantoonbaar) zijn hierop een uitzondering.

Afvalwater:  Gewoon afvalwater kan gestort worden in het putje bij de kraan rechts naast het toiletgebouw, geen afvalwater op het terrein lozen.

Afval:  Huishoudelijk afval in een vuilniszak in de container. Groente / fruitafval in de groene container (let op, geen andere etenswaren) – Glas in de glaskrat – Papier in de papierkrat .

Voetbalveld:  Het voetbalveld mag alleen gebruikt worden met toestemming en op aanwijzing van de beheerder. (Elke donderdagavond spelen onze voetballers de Bumpelaars) Het is niet toegestaan te voetballen op het kampeerterrein. Er is wel een voetbalkooi op het terrein die voor iedereen toegankelijk is.

Barbecueën:  Alleen i.o.m. beheerder op een door hem aangewezen plaats.

Rusttijd:   Tussen 22.00 en 07.00 uur moet er volledige rust zijn op de camping. Luide muziek is niet toegestaan.

Aansprakelijkheid:  De camping /stichting Ipse de Bruggen zijn niet  aansprakelijk te stellen voor diefstal, ongevallen of schade op het terrein. De kampeerder is aansprakelijk jegens de stichting voor de schade die wordt veroorzaakt door het doen/laten van hem/haar, gezinsleden, logés of bezoekers.

Kosten en betalen: De overnachtingskosten en bijkomende kosten (bezoek en wassen)kunt u dmv een pinapparaat bij de beheerder betalen.  

Annuleren: Bij annulering van uw reservering brengen we u  50 % van de verblijfskosten in rekening.

Picknicktafels: Deze worden gratis beschikbaar gesteld, ze zijn in onderling overleg voor iedereen beschikbaar.
(men mag ze niet voor langere tijd claimen).

Tenslotte:  Waarin dit reglement niet voorziet beslist de beheerder. Zie ook het reglement dat u bij de reservering heeft ontvangen.

Wij wensen u een fijn verblijf!

Omgeving | Ipse de Bruggen

Op het landgoed van de camping zijn diverse dagbestedingslocaties waar cliënten van Ipse de Bruggen de producten maken en verkopen. In de bakkerij "Koekje van eigen deeg" zijn ambachtelijk gemaakte appeltaart en koekjes te koop. Bij tuincentrum "De Olifant" kun je terecht voor leuke plantjes of dagverse groenten. Villa Kakelbont is een theehuis waar het heerlijk toeven is met uitzicht op de kinderboerderij.

Nieuwveen is een klein dorp met onder andere een supermarkt, bakker, slager en fietsenmaker.
De omgeving biedt een uitgestrekt polderlandschap dat uitnodigt tot mooie tochten op de fiets of met de auto.

Uitstapjes in de omgeving

De Brugspin in Ter Aar heeft een uitgebreid scala aan ambachtelijk vervaardigde kunstwerken en kaarsen, maar ook keramische siervoorwerpen en producten van de wereldwinkel.

In Alphen aan den Rijn kun je gezellig winkelen of een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Archeon of Avifauna. Verder kun je bij de Nieuwkoopse plassen een roei- of fluisterboot huren. Het waterrijke natuurgebied ‘De Groene Jonker’ in Zevenhoven is zeker een bezoek waard. Op 2 km. ligt het prachtige golfcomplex van de Golf en Countryclub Liemeer. De keukenhof in Lisse ligt op 25 km afstand en is vanaf de camping ook goed op de fiets te bereiken. Het marskramerpad LAW 3 loopt langs de camping.

Tarieven | Ipse de Bruggen

 

All in prijs per dag 1-2 personen
Deze prijs is inclusief één kampeermiddel ( geen tandemassers ), één auto             
en gebruik van douche, warm water, elektra en milieukosten                 
  € 17,50
De maanden april, mei, juni en september   € 15,50
Extra persoon per dag    € 4,00  
Extra kleine bijzettent per dag    € 2,00
Algemeen tarief     
Bezoek    € 1,00
Gebruik wasmachine    € 3,00
Gebruik droger    € 2,00
Extra lakenset per stuk   € 2,00
     
Voor fiets- en wandelpassanten    
Per persoon per nacht   € 4,00
Tent   € 2,00
     
Verhuur vierpersoons kampeerbungalow    
Verhuur per week in juli en augustus   € 270,00
Reserveren voor een midweek of weekend in juli en augustus
alleen na 20 juni
  € 135,00
Verhuur per week in de overige maanden   € 205,00
Verhuur voor een midweek of weekend in de overige maanden   € 105,00
Verhuur voor 1 dag/nacht   € 42,00
Geen schoonmaakkosten,
de huurder moet de bungalow schoon achterlaten.
   

 

De camping heeft 12 kampeerplekken waarvan er 2 als camperplaats staan aangeduid. Verder zijn er 2 kampeerbungalows; de Roepie-Roepie en de Polifinario.

 

Kijk op de plattegrond voor meer informatie.

 

Reserveren | Ipse de Bruggen

Reserveren kan door een e-mail sturen, waarin U aangeeft wanneer U wilt komen, met hoeveel personen en met welk kampeermiddel. 

Reserveren kan ook telefonisch:

In het campingseizoen via de campingbeheerder; te bereiken op nummer 0031 6  55 90 89 31.

of tijdens kantooruren, via het servicepunt van Ipse de Bruggen, locatie Ursula: 0031 88 967 60 00

Buiten het seizoen alleen via het servicepunt van Ipse de Bruggen.

 

honden zijn niet toegestaan op het terrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

 

 

 

Heb je vragen of opmerkingen over onze camping? Of over de informatie op deze website? Laat het ons dan weten via dit contactformulier.
Top