Camping Het Groene Hart

Camping Het Groene Hart | Ipse de Bruggen

 

Het campingseizoen in 2022 loopt van 11 april  tot 30 september. Voor het reserveren van een vaste voorkeursplek vragen wij vanaf dit jaar een vergoeding. Natuurlijk kunt u ook kosteloos een voorkeursplek aangeven maar als u hem niet “vastzet”  behouden wij het recht om te schuiven met een plek om zo een zo optimaal mogelijke bezetting te hebben in tijden van drukte.  

In de zomermaanden, van april tot september, is camping Het Groene Hart één van de mooiste plekjes op het Landgoed Ursula. Het landgoed is een parkachtig terrein waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Op het terrein ligt een kinderboerderij en manege, een visvijver, een restaurant (open tot 16.00) met leuke winkeltjes, een vlindertuin en een uitgebreid wandelgebied. De camping heeft elf kampeerplaatsen en twee kampeerbungalows. De beheerders van de camping zijn allen vrijwilliger en zij zijn tijdens hun dienst ook op de camping aanwezig.

Reserveren kan via de button "contact" hier op de website.  Reserveren voor seizoen 2022 is mogelijk vanaf 3 januari 2022

De camping is aangesloten bij de VeKabo. Wij ontvangen passanten, wandelaars, fietsers, senioren en gezinnen met jonge kinderen. De camping heeft goede voorzieningen voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor velen is het vliegverkeer van Schiphol een nieuwe ervaring. De schoonheid en rust van de omgeving nodigt velen uit voor wandelen en fietsen door het Groene Hart van Zuid-Holland. Wat te denken van varen en vissen in Nieuwkoop, winkelen in Alphen aan den Rijn, Leiden of Amsterdam.

 

Camping Het Groene Hart ligt op Landgoed Ursula van Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor mensen met een beperking. De camping ligt achter op het landgoed. Omgeven door groen, water en verrassende natuur, is het een aanrader voor iedereen die graag op een groene camping kampeert.

Doordat we beschikken over aangepaste douches en toiletten, is de camping geschikt voor mensen met een beperking of voor rolstoelgebruikers. Ook fietsers en wandelaars zijn van harte welkom.

Landgoed Ursula biedt de volgende faciliteiten:

  • Sfeervolle kinderboerderij “De Schaapskooi” en een gloednieuw verbouwd restaurant "het ParkPaviljoen" met daarin de winkeltjes van de dagbestedingslocaties bakkerij 'Koekje van eigen deeg', cadeauwinkel 'Het Spinnenweb' en de Kaarsenmakerij.
  • Een natuurlijk en uitgestrekt wandelgebied langs leuke paden, ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
  • Vlindertuin en zand/water speelplaats.
  • Verspreid over het terrein zijn avontuurlijke speelplekken en speeltoestellen voor kinderen.
  • Centraal gelegen bevindt zich de visvijver, waarin onze gasten met toestemming van de beheerder kunnen vissen.
  • Voor elektrische fietsen zijn oplaadpunten aanwezig.
  • Winkeltjes met zelf gemaakte producten.
Accommodaties | Ipse de Bruggen

De camping

Onze camping is voor iedereen bedoeld. De camping bestaat uit twaalf gescheiden kampeerplekken. Voor campers zijn maximaal twee specifieke plaatsen gereserveerd. Elke plaats is voorzien van elektra (220 V CCE norm 4 ampère). Op een centraal gelegen plek
is een toiletgebouw. Honden zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Kampeerbungalows

Op het kampeerterrein staan twee kampeerbungalows die vergelijkbaar zijn met trekkershutten. Deze zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De vierpersoons-kampeerbungalows zijn eenvoudig ingericht met vier bedden waarvan 1 stapelbed, een gasstel, vier stoelen en een tafel. Een keuken met onder meer bestek, pannen, servies. Dekens of slaapzakken zelf meenemen; een basis lakenset is bij de huurprijs inbegrepen. Het is mogelijk om een extra laken- en/of handdoekenpakket bij te huren.

Inventarislijst

De inventarislijst is hier te vinden. 

Praktische informatie | Ipse de Bruggen

Reglement

Welkom op onze Camping het Groene Hart

De Campingbeheerder: Hij of zij kampeert in of bij de blokhut en is telefonisch

bereikbaar, T: 06-27574439

 

Aankomsttijd:   na 13.30 uur.

Vertrektijd: De kampeerplaats/ bungalow moet vóór 11 uur leeg en schoon opgeleverd worden.

 

Kampeerplaats: We accepteren geen tandem-assers. U dient op de gereserveerde plek te kamperen. Deze dient door de kampeerder in goede staat te worden gehouden, geen plastic als grondzeil gebruiken (wel luchtdoorlatende matten).  Graven in het terrein en snoeien is niet toegestaan.

 

Campers: De camping beschikt over 2 speciale camperplaatsen. Wanneer deze plaatsen bezet zijn kunnen we nieuwe camper-eigenaren geen plek garanderen of aanbieden. (Afhankelijk v.d. toestand van het kampeerveld)

 

Bezoekers: Ontvangen van bezoek is toegestaan maar bezoekers moeten zich melden

bij de beheerder. Voor het dag bezoek wordt een vergoeding in rekening gebracht

(€1,00 p.p.) en voor overnachtingen geldt het geldend kampeertarief.

 

Bungalows: (Bungalow is voor max. 4 personen)

De bungalows zijn vergelijkbaar met trekkershutten maar kennen méér luxe met o.a koelkast, gasstel, keukenblokje. Er wordt een linnengoed set beschikbaar gesteld: keukenhanddoek en theedoek, vaatdoekje en per persoon een laken en een sloop. U dient zelf voor dekbedden of slaapzakken te zorgen. Meerdere personen en evt. bijzettentje tegen geldende tarieven. De kampeerbungalow dient na de kampeerperiode netjes en schoon achtergelaten te worden.

 

Campingvoorzieningen:

Sanitaire voorzieningen: Mensen met een lichamelijke handicap kunnen gebruik maken van een aangepaste toiletruimte, tillift, aankleedstoel enz. Wij verwachten van u dat u toilet/ doucheruimte na gebruik schoon achterlaat en met andere kampeerders schoonhoudt.

Het sanitair gebouw is geen speelplaats. De familiedouche is voor gezinnen met jonge kinderen. De aankleedtafel is niet berekend op grote kinderen.

 

Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een elektrapunt (4 amp.) De camping biedt ook: watertappunt, afwasgelegenheid met warm water en een koelkast met vriezer. Er is een stortbak om uw chemisch toilet te legen. Dit mag niet in het gewone toilet. 

 

Wasmachine en droger: deze zijn tegen vergoeding te gebruiken, sleutel en wasmiddel bij de beheerder. Tarief voor wassen is € 3,-- (incl. wasmiddel) en voor drogen € 2,-.

 

Telefooncel: De telefoon in de telefooncel is alleen geschikt om intern te bellen of het noodnummer 112 te bellen. Hier hangt ook een AED (reanimatieapparaat) met beschrijving en er is een kleine Bieb.

 

Wifi:  De camping beschikt over gratis WIFI. De code is opvraagbaar bij de beheerder.

(maximaal 2 apparaten tegelijk)

 

Parkeerplaats & maximumsnelheid: De auto mag alleen bij aankomst/vertrek bij de kampeerplek gereden worden, vóór de camping zijn parkeerplaatsen. Bezoekers parkeren in grasrand voor het tuincentrum. Max. snelheid op het landgoed is 20 km. Bewoners van Ipse de Bruggen lopen en fietsen op het terrein en hebben altijd voorrang!

 

Honden: Honden en katten zijn niet toegestaan. Hulphonden in functie (aantoonbaar) zijn hierop een uitzondering.

 

Afvalwater: Gewoon afvalwater kan gestort worden in het putje bij de kraan rechts naast het toiletgebouw, geen afvalwater op het terrein lozen.

 

Afval: Huishoudelijk afval in een vuilniszak in de container. Groente/ fruitafval in de groene container (let op, geen andere etenswaren) – Glas in de glaskrat – Plastic apart - Papier in de papierkrat.

 

Voetbalveld: Het voetbalveld mag alleen gebruikt worden met toestemming en op aanwijzing van de beheerder. (Elke donderdagavond spelen onze voetballers de Bumpelaars) Het is niet toegestaan te voetballen op het kampeerterrein. Er is wel een voetbalkooi op het terrein die voor iedereen toegankelijk is.

 

Barbecueën: Alleen i.o.m. beheerder op een door hem aangewezen plaats.

 

Rusttijd: Tussen 22.00 en 07.00 uur moet er volledige rust zijn op de camping. Luide muziek is niet toegestaan.

 

Aansprakelijkheid: De camping /stichting Ipse de Bruggen zijn niet aansprakelijk te stellen voor diefstal, ongevallen of schade op het terrein. De kampeerder is aansprakelijk jegens de stichting voor de schade die wordt veroorzaakt door het doen/laten van zijn/haar, gezinsleden, logés of bezoekers.

 

Kosten en betalen:

De overnachtingskosten en bijkomende kosten (bezoek en wassen) graag een dag voor vertrek afrekenen bij de beheerder.

 

Annuleren: Bij annulering van uw reservering brengen we u 50% van de verblijfskosten in rekening. Indien u eerder vertrekt dan de gereserveerde periode (einddatum), dan brengen wij u over de restantperiode 50% van de verblijfskosten in rekening.

 

Picknicktafels: Deze worden gratis beschikbaar gesteld, ze zijn in onderling overleg voor iedereen beschikbaar (men mag ze niet voor langere tijd claimen)

 

 

Tenslotte: Waarin dit reglement niet voorziet beslist de beheerder.

Zie ook het reglement dat u bij de reservering heeft ontvangen.

Wij wensen u een fijn verblijf!

Omgeving | Ipse de Bruggen

Op het landgoed van de camping zijn diverse dagbestedingslocaties waar cliënten van Ipse de Bruggen de producten maken en verkopen. In de bakkerij "Koekje van eigen deeg" zijn ambachtelijk gemaakte appeltaart en koekjes te koop. Bij tuincentrum "De Olifant" kun je terecht voor leuke plantjes of dagverse groenten. Er is een mooie kinderboerderij. Op het terrein is een nieuw PARK PAVILJOEN verrezen op de plek van het oude restaurant. Vanaf 26 juli is het Parkpaviljoen geopend voor publiek!! hier werken diverse dagbestedings groepen als de Kaarsenmakerij, bakkerij 'Koekje van eigen deeg', cadeauwinkel 'het Spinnenweb' en Villa Kakelbont met een mooi terras, waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie met verse appeltaart, of een lekkere lunch.

Nieuwveen is een klein dorp met onder andere een supermarkt, bakker, slager en fietsenmaker.
De omgeving biedt een uitgestrekt polderlandschap dat uitnodigt tot mooie tochten op de fiets of met de auto.

Uitstapjes in de omgeving

De Brugspin in Ter Aar heeft een uitgebreid scala aan ambachtelijk vervaardigde kunstwerken en kaarsen, maar ook keramische siervoorwerpen en producten van de wereldwinkel.

In Alphen aan den Rijn kun je gezellig winkelen of een bezoek brengen aan bijvoorbeeld het Archeon of Avifauna. Verder kun je bij de Nieuwkoopse plassen een roei- of fluisterboot huren of aan het Meijepad recreeren bij Strand Zomer, een recreatiegebied waar je kan wandelen-fietsen-spelen-zwemmen. Het waterrijke natuurgebied ‘De Groene Jonker’ in Zevenhoven is zeker een bezoek waard. Op 2 km. ligt het prachtige golfcomplex van de Golf en Countryclub Liemeer. De keukenhof in Lisse ligt op 25 km afstand en is vanaf de camping ook goed op de fiets te bereiken. Het marskramerpad LAW 3 loopt langs de camping. 

Tarieven 2022 | Ipse de Bruggen

 

All in prijs per dag 1-2 personen
Deze prijs is inclusief één kampeermiddel ( geen tandemassers ), één auto             
en gebruik van douche, warm water, elektra en milieukosten                 
  € 18,00
vastzetten voorkeursplek   € 5,00
Extra persoon per dag    € 4,00  
Extra kleine bijzettent per dag    € 2,00
Algemeen tarief     
Bezoek    € 1,00
Gebruik wasmachine, inclusief wasmiddel    € 3,50
Gebruik droger    € 3,50
Extra lakenset per stuk   € 2,00
     
Voor fiets- en wandelpassanten    

Trekkerstentje 1-2 personen   incl. douche, warm water

  € 12,50

extra persoon per dag

  € 4,00
     
Verhuur vierpersoons kampeerbungalow    
Verhuur per week in juli en augustus   € 270,00
Reserveren voor een midweek of weekend in juli en augustus
alleen na 20 juni
  € 135,00
Verhuur per week in de overige maanden   € 205,00
Verhuur voor een midweek of weekend in de overige maanden   € 105,00
Verhuur voor 1 dag/nacht   € 45,00
Geen schoonmaakkosten,
de huurder moet de bungalow schoon achterlaten.
   

 

De camping heeft 12 kampeerplekken waarvan er 2 als camperplaats staan aangeduid. Verder zijn er 2 kampeerbungalows; de Roepie-Roepie en de Polifinario.

 

Kijk op de plattegrond voor meer informatie.

 

Reserveren | Ipse de Bruggen

Reserveren kan door een e-mail sturen, waarin U aangeeft wanneer U wilt komen, met hoeveel personen en met welk kampeermiddel. 

Reserveren kan ook telefonisch:

In het campingseizoen via de campingbeheerder; te bereiken op nummer 0031 6 27 57 44 39.

of tijdens kantooruren, via het servicepunt van Ipse de Bruggen, locatie Ursula: 0031 88 967 60 00

Buiten het seizoen alleen via het servicepunt van Ipse de Bruggen.

 

honden zijn niet toegestaan op het terrein van Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

 

 

 

Heb je vragen of opmerkingen over onze camping? Of over de informatie op deze website? Laat het ons dan weten via dit contactformulier.
Top