Lunchcafé De Zoetelaar

Lunchcafé De Zoetelaar | Ipse de Bruggen

Een bijzonder lunchcafé op een bijzondere locatie

De Zoetelaar is verbouwd! Wij zijn heel blij dat het monumentale pand waar wij alweer 18 jaar zitten is aangepast aan alle eisen van deze tijd.  Van harte welkom!

De Zoetelaar

Bij lunchcafé De Zoetelaar werken mensen met een verstandelijke beperking, ieder met zijn of haar unieke capaciteiten en mogelijkheden. Allen zijn bijzonder gemotiveerd en maken het  je graag naar het zin met hun enthousiasme en de heerlijkste gerechten.

Kom gezellig bij ons langs in ons monumentale pand in de historische Dorpsstraat van Zoetermeer.  Geniet van al het lekkers dat wij  bieden! Van een heerlijke lunch, één van onze koffiespecialiteiten, tot huisgemaakte taarten en chocoladespecialiteiten. Ook leuk om meteen een kijkje te nemen in onze chocolaterie waar drie grote chocolademachines draaien en elke dag bonbons worden gemaakt.

Bij ons eten | Ipse de Bruggen

Lunchen

In ons lunchcafé, of bij mooi weer op het terras, kun je genieten van onze kwaliteitsproducten. Wij serveren lekker knapperig vers afgebakken brood, veel koffievarianten, huisgemaakte appeltaart of koekjes en truffels uit eigen chocolaterie. Als aanvulling op onze menukaart hebben wij maandelijks wisselende Lunch- en drankenspecialiteiten met trendy drankjes en veel ingrediënten van het seizoen. Wil je rustig zitten aan de leestafel of een tafel naast de kinderhoek? Aan jou de keus. Bekijk hier het menu.

Genieten van een heerlijke high tea

Wil je rustig de tijd nemen om vrienden, collega's of familie te ontmoeten en genieten van lekkere zoete en hartige lekkernijen? Een high tea is altijd feestelijk. Je kunt bij ons dagelijks vanaf 14.00 uur terecht voor een eenvoudige of uitgebreide high tea.
Wil je bij ons langskomen voor de high tea? Dan reserveren wij graag een tafel voor je. Telefoon 079 - 316 83 22 of per e-mail zoetelaar@ipsedebruggen.nl

 

Restaurant avonden | Ipse de Bruggen

Restaurantavonden

Sinds een paar jaar hebben wij maandelijks een restaurantavond in De Zoetelaar. Voor onze cliënten een geweldige uitdaging om voor de gasten een drie-gangen keuze diner te verzorgen. Het menu met eigentijdse ingrediënten komt met inbreng van de cliënten tot stand. Zowel voor de cliënten in de keuken als in de bediening geven onze begeleiders trainingen zodat iedereen goed beslagen ten ijs komt. Onze gasten worden door een gastvrouw of -heer naar de tafels gebracht. De tafels worden mooi ingedekt, de bestellingen worden aan tafel opgenomen en alle gerechten zijn huisgemaakt. Onze cliënten bezorgen alle gasten een heerlijk en sfeervol avondje uit!. Reserveer op tijd als je zeker wilt zijn van een tafel! Telefoon: 079-3168322

Data

Binnenkort plannen wij de data voor 2018.

Tijd: 17.30 tot 20.00 uur

Prijs: € 17,50 p.p.

Chocolaterie | Ipse de Bruggen

Chocolaterie Choco Toko

In onze chocolaterie 'Choco Toko' kun je zelf zien hoe onze chocoladespecialiteiten, zoals truffels, bonbons, chocoladelolly’s en pindarotsen worden gemaakt. Maar liefst drie grote chocolademachines draaien elke dag om de heerlijkste bonbons te maken. Chocolade met een plaatje, tekstje of logo? Ook geen probleem; wij maken het graag voor je. Al deze lekkernijen kun je in ons lunchcafé bestellen of in een feestelijke verpakking meenemen. En wat denk je ervan om zelf eens chocolade te maken tijdens één van onze gezellige workshops? Ook erg leuk voor kinderen! Bekijk voor meer informatie de pagina 'Workshops en feestjes'.

Loop vooral binnen om een kijkje te nemen.

 

Workshops en feestjes | Ipse de Bruggen

Workshop volwassenen

Chocoladeliefhebbers opgelet! Kom met collega’s, vrienden of familie naar onze workshop 'Chocolade maken' in onze chocolaterie. Deze workshops zijn altijd een succes! Tijdens de twee uur durende workshop ga je zelf aan het werk. Je gaat bonbons en chocolade maken en decoreren. Dit doe je onder begeleiding van één van onze medewerkers in samenwerking met een medewerker uit ons enthousiaste team van mensen met een verstandelijke beperking. Natuurlijk krijg je de zelfgemaakte chocolade mee naar huis om na de workshop nog na te genieten. De workshop kan gereserveerd worden voor groepen vanaf 4 personen. Je kunt de workshop ook uitbreiden met een lunch, high tea of borrel in ons lunchcafé. De prijs voor de workshop is € 29,50 per persoon.

Kinderfeestjes

Vind jij chocolade lekker?  En zou je wel eens willen leren bonbons en chocolaatjes te maken? Kom dan naar onze workshop chocolade maken. Samen met je vrienden of vriendinnen maak je de heerlijkste chocolaatjes. Hartstikke leuk om te doen en je mag natuurlijk ook lekker proeven. De prijs voor de workshop is € 17,50 per kind.
Ook kun je bij ons een high tea feestje reserveren! Je maakt allerlei lekkere hapjes die je daarna met vrienden en vriendinnen in het lunchcafé lekker gaat opeten. De prijs: 12,50 per kind.

Reserveren? Bel 079 - 316 83 22.

Ruimte huren | Ipse de Bruggen

Vergaderingen

De Zoetelaar beschikt over een ruime vergaderzaal die vanaf 2,5 uur te huur is. In vergaderopstelling kunnen er maximaal 30 personen terecht en in presentatie-opstelling (rijen) hebben we ruimte voor maximaal 75 mensen. Onze kok en zijn team verzorgen graag een heerlijke lunch, een hapje, drankje of een uitgebreid buffet of privat dinner.
Voor grotere groepen kun je ook buiten de reguliere openingstijden bij ons terecht.

Huur vergaderruimte

Tijdens openingstijden: € 22,50 per uur (minimaal 2,5 uur)
Buiten openingstijden:  € 40,00 per uur  (minimaal 2,5 uur)

Voor informatie, een offerte of reservering kan je ons bellen 079 - 316 83 22 of mailen zoetelaar@ipsedebruggen.nl.

Partijen en borrels

Of je nu wilt borrelen, dineren, feesten of een workshop wilt organiseren. Het zonnige en begin 2018 gerenoveerde lunchcafé is heel gezellig als feestzaal. Voor groepen openen wij graag onze deuren buiten de reguliere openingstijden.

Informeer naar de mogelijkheden of vraag offerte aan 079 - 316 83 22 of zoetelaar@ipsedebruggen.nl.

Werken bij De Zoetelaar | Ipse de Bruggen

Werken bij De Zoetelaar

De Zoetelaar is in 1999 tot stand gekomen als werkgelegenheidsproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers / begeleiders van Ipse de Bruggen. Daarnaast maken wij gebruik van een netwerk van vrijwilligers om alle werkzaamheden binnen het bedrijf in goede banen te leiden. Kwaliteit in zorg staat bij ons voorop.

Werken bij De Zoetelaar? Kijk voor vacatures binnen Ipse de Bruggen op www.werkenbijipsedebruggen.nl.

Cliënten

Bij De Zoetelaar werken zes dagen per week zo'n veertig mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn tussen de achttien en vijfenvijftig jaar en werken gemiddeld zes uur per dag. Het aantal dagen verschilt per cliënt. In de begeleiding richten we ons erop de cliënten zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. We bieden ze duidelijkheid (regels en kwaliteitsniveau) en structuur. Zo kunnen de cliënten zich ontplooien en nieuwe vaardigheden leren. De begeleiders van De Zoetelaar geven trainingen op de werkvloer, bijvoorbeeld in sociale vaardigheden en horecavaardigheden.

  • In de bediening variëren de werkzaamheden van het welkom heten van de gasten en hen een plaats wijzen tot het opnemen van bestellingen (restaurantavonden), tafels dekken en serveren van lunches en dranken. Achter de bar worden de dranken bereid en klaargezet.
  • In de keuken variëren de werkzaamheden van het voorbereiden voor de lunch, het assisteren bij de uiteindelijke bereiding en de garnering van de lunchgerechten tot het bakken van koekjes.
  • In de Choco Toko worden (appel)taart, koekjes en veel chocoladespecialiteiten, waaronder onze heerlijke truffels gemaakt. Alle producten worden in het lunchcafé geserveerd en zijn in de chocolaterie te koop.
  • In de kantine zorgen de cliënten voor het wassen, drogen, mangelen en strijken van de blouses, sloven en theedoeken. Ook houden ze overdag de vergaderzalen, de kantine en het sanitair schoon en doen ze boodschappen. Verder verzorgen ze de koffie-, thee- en lunchpauzes voor alle medewerkers van De Zoetelaar.

 

Bedankt lieve mensen van De Zoetelaar; het was heerlijk allemaal.

 

26-5-2016

Heerlijk gegeten en top-bediening! Bedankt!
Sandra v.d. Hoorns

Wat een top avond! Wij hebben heerlijk gegeten. Heel veel complimenten aan iedereen voor het lekkere eten en de fantastische bediening!
Jos, Elly, Brigitte en Maurice

Eerste keer avondeten bij jullie. Super gezellig, goede bediening en heel lekker eten. Dank jullie wel!
Familie Pronk

21-4-2016
Wij hebben heerlijk gegeten en het eten zag er schitterend uit. Wij komen zeker weer een keertje terug!
Bianca en Maaike

25-2-2016
Wat een gezellige sfeer. Wederom heerlijk gegeten! Goede bediening en gezellig gegeten met mijn dochter Joyce. Ga zo door!
Inge en Joyce

3-12-2015
Heerlijk gegeten op de restaurantavond. Wat een mooie en aparte gerechten! Bedankt voor de leuke avond en alle goede zorgen.
Jan, Margreeth, Simon en Ilse

Taarten

Bekijk product
Heb je wat te vieren? Wij bakken graag één of meer taarten voor je. Laat gerust weten…

Bonbons met logo

Bekijk product
Bonbons met logo of plaatje? Wij maken deze op bestelling graag voor u.
Heb je een vraag of wil je reserveren? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Onder de aandacht

Het Jostiband Orkest gaat naar het Concertgebouw! | Ipse de Bruggen

Het Jostiband Orkest gaat naar het Concertgebouw!

Op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, komen circa 60 leden van het Jostiband Orkest naar de hoofdstad om daar een wens in vervulling te laten gaan: een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam!
Lees meer
Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar | Ipse de Bruggen

Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar

‘’Gaaf, maar ook wel spannend. Gaan we al beginnen?’’, vraagt cliënt Martine achter de coulissen terwijl ze wacht tot eindelijk het doek opengaat. Vanuit de zijkant van het…
Lees meer
Lekker Anders tijdens Horecava | Ipse de Bruggen

Lekker Anders tijdens Horecava

Tijdens Horecava, dé ontmoetingsplaats voor professionals in de foodservice industrie, hebben drie medewerkers meegedaan aan Het Lekkerste Broodje van Nederland.
Lees meer

Bel: 079-34168322

Ga naar contactformulier

 

 

 

Top