Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Geestelijke verzorgers van Ipse de Bruggen

Geestelijke verzorging

Een goed leven; daar staan we voor bij Ipse de Bruggen. Een goed leven gaat niet alleen over praktische zaken. Het gaat ook over zingeving. Zingeving betekent nadenken over wat het leven zinvol maakt.  De kern van ons bestaan.

Bij Ipse de Bruggen werken geestelijk verzorgers die veel afweten van vragen die gaan over het leven.  Zij zijn gespecialiseerd om mensen met een verstandelijke beperking in hun dagelijks leven te helpen als het gaat om onderwerpen zoals leven, ziekte en geloof. 

Wanneer naar de geestelijk verzorger?

Het leven is kleurrijk. Er zijn mooie momenten maar er gebeuren ook verdrietige dingen of dingen die je moeilijk vindt. Dit hoort bij het leven.  Bij verdrietige gebeurtenissen kun je denken aan ziekte of aan het overlijden van iemand. Bij moeilijke dingen kun je denken aan vragen waarom je iets niet (meer) kunt, waarom er dingen gebeuren waar je bang van wordt. Dan is het fijn wanneer een geestelijk verzorger aandacht heeft voor jouw verhaal, jouw verdriet of vragen. Gelukkig horen mooie bijzondere momenten ook bij het leven. Deze verdienen net zoveel aandacht. Het leven mag ook gevierd worden. Geestelijk verzorgers bij Ipse de Bruggen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een verstandelijke handicap in lastige en in feestelijke momenten. Rituelen, symbolen, muziek en verhalen spelen hierin een belangrijke rol.

Voor wie is de geestelijk verzorger er?

De geestelijk verzorger is er voor alle cliënten van Ipse de Bruggen. Daarnaast kan een geestelijk verzorger ook medewerkers bij Ipse de Bruggen ondersteunen door scholing te geven over zingeving en levensbeschouwing, het levensverhaal, rouw en  over vragen of wat wel en wat niet mag. Of gewoon door een luisterend oor te bieden.

Ook voor de direct betrokkenen, familie en naasten kan de geestelijk verzorger een waardevol contactpersoon zijn op moeilijke momenten van afscheid en rouw. In samenspraak met jou en samen met je familie en begeleiders draagt de geestelijk verzorger zorg voor een goed leven.

Ben je benieuwd naar wat een geestelijk verzorger voor jou of een naaste kan betekenen? Dan ben je van harte welkom voor een gesprek.

De geestelijk verzorgers zijn bereikbaar via het servicepunt van landgoed Hooge Burch, landgoed Ursula of Buurtschap Craeyenburch. Buiten kantooruren is de coördinerend verpleegkundige op een van drie landgoederen het aanspreekpunt.

De geestelijk verzorgers van Ipse de Bruggen werken zowel op de drie landgoederen als in de omringende regio's.