Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image
Nieuws - 5 december 2023

Gefaseerde bestuurswisseling

Andrea van Steensel, lid raad van bestuur, gaat na twaalf en een half jaar Ipse de Bruggen verlaten. Tot eind maart 2024 is zij bij Ipse de Bruggen actief als bestuurder. Daarmee sluit ze een periode van ruim 6 jaar samenwerking als bestuursduo met Jan van Hoek, voorzitter raad van bestuur, af.

De jaren ervoor werkte zij als directeur bij Ipse de Bruggen. Als toelichting op haar vertrek geeft Andrea aan: “Ik heb met eindeloos plezier de afgelopen jaren bijgedragen aan onze mooie organisatie. Er zijn nog genoeg opgaven in de gehandicaptenzorg en bij Ipse de Bruggen, maar Ipse de Bruggen heeft een reputatie als zorgpartner van hoge kwaliteit, is financieel gezond en is een gewilde werkgever. Nu is het moment om voor mezelf een nieuwe koers te bepalen. Ik zie ernaar uit om in de komende jaren niet langer als fulltime bestuurder te werken maar andere werkzaamheden in maatschappelijke sectoren te verkennen en in een glijdende schaal meer tijd te besteden aan reizen, familie en studie.” 

De raad van toezicht betreurt haar vertrek ten zeerste, en heeft grote waardering voor de bijdrage die zij door de jaren heen als bestuurder aan Ipse de Bruggen heeft geleverd. De raad heeft alle begrip voor haar keuze. Vanzelfsprekend zal er na eind maart de mogelijkheid zijn afscheid te nemen van Andrea. Tot die tijd is zij gewoon werkzaam als bestuurder bij Ipse de Bruggen.  

Omdat Jan van Hoek heeft aangegeven in de tweede helft van 2024 met (pre) pensioen te willen gaan, start de raad van toezicht nu de procedure voor de werving en aanstelling van twee nieuwe bestuurders. Daarnaast wordt vanaf maart een interim bestuurder aangesteld ter overbrugging van de vacante periode. Zodra de benoeming van de nieuwe bestuurders is afgerond zal de vertrekdatum van Jan van Hoek in overleg worden vastgesteld en bekendgemaakt.  

Op deze manier wordt de continuïteit gewaarborgd en treedt er komend jaar een gefaseerde en gecontroleerde bestuurswissel op. 

Met vriendelijke groet,
Prof. dr. W.J.M. Spaan

Voorzitter raad van toezicht Ipse de Bruggen

Werving nieuwe Raad van Bestuur
Inmiddels werven wij voor een nieuwe Raad van Bestuur. Bekijk het functieprofiel via www.maeslunau.com/IdB