Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst Erasmusplein
Nieuws - 27 juni 2023

Gemeente Vlaardingen en Ipse de Bruggen tekenen samenwerkingsovereenkomst Erasmusplein

De gemeente Vlaardingen en Ipse de Bruggen hebben op 26 juni 2023 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een zorgaccommodatie en zorgwoningen van Ipse de Bruggen en reguliere koopappartementen in de Westwijk. Er wordt hiermee een vervolg gegeven aan de intentieovereenkomst.

Centraal in de Westwijk in Vlaardingen is een prachtig initiatief in ontwikkeling, gelegen tussen het Erasmusplein en de Spinozastraat. Gemeente Vlaardingen en Ipse de Bruggen hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om hier wonen en zorg te combineren in één gebouw. Samen concluderen zij dat deze locatie zeer geschikt is voor een combinatie van een maatschappelijke functie en koopwoningen. Zij hebben dan ook de intentieovereenkomst omgezet in een samenwerkingsovereenkomst. Met dit plan in het centrum van de Westwijk wordt een inclusief verblijfsgebied gecreëerd waarin het prettig wonen, leven en verblijven is met alle benodigde voorzieningen in de buurt.

In het initiatief komt een kinderdienstencentrum, wonen met zorg en reguliere koopappartementen. De eerstvolgende stap van de samenwerking is het uitwerken van de aanbestedingsstukken. Daar gaat nu aan gewerkt worden om marktpartijen te vinden die dit voor ons willen gaan bouwen.

Wethouder Ivana Somers – Gardenier (Bouwen en Wonen): “Ik ben trots op deze volgende stap in dit bijzondere project in de Westwijk, waarbij we circa 60 appartementen gaan realiseren én het mogelijk gaan maken dat over een aantal jaar de kinderen uit de Zonnehof naar een mooie nieuwe locatie kunnen verhuizen. Dit is een voorbeeld van een ontwikkeling naar inclusieve buurten, zoals is opgenomen in de Woonvisie ‘Samen bouwen aan Vlaardingen’.”

“Met de ontwikkeling van (zorg)woningen op deze mooie locatie, krijgt de Westwijk weer een gewenste kwaliteitsimpuls. De mensen die zorg nodig hebben, zijn zo volwaardig onderdeel van de Vlaardingse samenleving”, vult wethouder Jacky Silos (o.a. Zorg, Stadsprogramma Nieuwe Westwijk).

Henny Westdijk, directeur Services: “We zijn er trots op dat Ipse de Bruggen en de gemeente Vlaardingen deze locatie gezamenlijk aan het ontwikkelen zijn. We verheugen ons op de nieuwe plek voor onze cliënten en medewerkers, ook al duurt het nog wel een paar jaar. Met deze samenwerkingsovereenkomst onderstrepen we ons goede proces en wederzijds vertrouwen om het Erasmusplein tot een goed en mooi resultaat te brengen.”

Wethouder Somers – Gardenier en Henny Westdijk (directeur Services) van Ipse de Bruggen.
Wethouder Somers – Gardenier en Henny Westdijk (directeur Services) van Ipse de Bruggen.