Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Afbeelding van een aantal poppetjes
Gezinsbehandeling

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag! Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor gezinsbehandeling?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Soms heb je als gezin meer ondersteuning nodig. Bij Ipse de Bruggen kun je die op verschillende manieren krijgen.

 • Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG)
  Dit is een speciale vorm van hulpverlening. Niet vóór je gezin, maar mét je gezin. Je zoekt vooral zelf naar oplossingen voor problemen. Je werkt bijvoorbeeld aan betere communicatie in je gezin, opvoeding en de ontwikkeling van je kind. 

 • Familietherapie: MDFT
  MDFT is een behandelprogramma voor jongeren met probleemgedrag. Vaak zijn er verschillende problemen tegelijk. Bij MDFT kijken we naar vier dingen:
  - Het kind zelf 
  - De ouders
  - Het gezin 
  - Andere netwerken (bijvoorbeeld school, werk of de sportclub)  
  Het gaat dus over je kind, maar ook over de omgeving. Alles kan invloed hebben op probleemgedrag, dus doen we het ook samen met de omgeving. Zo zoeken we samen naar oplossingen. 

  MDFT kan je kind helpen om een leven te leiden met minder of geen probleemgedrag. Dat is het doel. Zo kan je kind weer meedoen in de samenleving.

  MDFT is een afkorting van Multi Dimensionele Familie Therapie. Deze therapievorm is erkend. Dat betekent dat hij goed onderzocht is. 

 • Praktisch Pedagogische Gezinsbehandeling (PPG)
  Dit is een vorm van behandeling voor ouders die een kind hebben met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking en/of psychiatrische stoornis en die vragen hebben over de opvoeding van hun kind. Hier werk je samen aan praktische oplossingen in jullie thuissituatie.

 • Pivotal Response (PRT)
  Vindt je kind contact maken en initiatief nemen lastig of gaat het vaak mis? Bij PRT leer jij hoe je je kind kunt motiveren om hiermee aan de slag te gaan. PRT is een afkorting voor Pivotal response treatment. Het is een gedragstherapie.

 • Early Intervention (E.I)
  Early Intervention is er voor kinderen van 0 tot 5 jaar en heeft als doel op zeer vroege leeftijd het kind te stimuleren en vaardigheden aan te leren zodat het kind zich verder kan ontwikkelen.

 • Pinkies
  Pinkies is een praktische ouder-babybehandeling, waarmee je al tijdens de zwangerschap kunt starten. Je leert omgaan met de baby en de nieuwe situatie.

Aanmelden in drie strappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.