Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image

Integrale vroeghulp

Wat is Integrale Vroeghulp?

Sommige kinderen hebben een achterstand in hun ontwikkeling of probleem met hun gedrag. Wij helpen ouders en verzorgers van deze kinderen. Integrale Vroeghulp is bedoeld voor kinderen van nul tot zeven jaar. Wij willen dat zij op jonge leeftijd de juiste begeleiding krijgen. Dit vergroot hun kans op een goede ontwikkeling.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder! Vul vrijblijvend het contactformulier in

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor Integrale Vroeghulp?

Vul vrijblijvend het oriëntatiemeldformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Met wie werkt Ipse de Bruggen samen? 

Bij Integrale Vroeghulp werken wij samen met verschillende organisaties, zoals MEE, scholen, kinderrevalidatie en kinderdagcentra. Door deze samenwerking kijken deskundigen van alle kanten naar jullie situatie. Zo geven wij de beste begeleiding aan gezinnen met jonge kinderen.  

Wanneer Integrale Vroeghulp?

Heeft jouw kind een achterstand in zijn ontwikkeling of probleem met zijn gedrag?  Dan heb je eerst een telefonisch gesprek met de coördinator. Tijdens dit gesprek  kun je jouw vragen en zorgen kwijt. Soms is zo’n gesprek voldoende en word je meteen geholpen.

Vaak is het nodig dat meer mensen naar jouw situatie kijken. Dan kun je terecht bij Integrale Vroeghulp. Daar kijken verschillende deskundigen welke hulp jouw kind nodig heeft. 

Hoe werkt Integrale Vroeghulp?

Een consulent Integrale Vroeghulp komt bij jou thuis. Hij verzamelt zoveel mogelijk informatie over jouw kind en de situatie in jullie gezin. Dit wordt vervolgens besproken in een team van deskundigen. Een team kan bestaan uit een jeugdarts, een gedragswetenschapper, een kinderfysiotherapeut, consulent en coördinator Integrale Vroeghulp. Jij bent zelf ook bij dit gesprek aanwezig. Er is veel tijd en aandacht voor jou, voor jouw kind en jouw situatie. Hierdoor ontstaat er een compleet beeld van wat jouw kind nodig heeft.  

Aanmelden in drie strappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.