Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
De sekszusjes
Nieuws - 20 oktober 2022

Ipse de Bruggen helpt mee bij website online flirten

Donderdag 20 oktober is de website Onlineflirten.steffie.nl bij De Ruimte in Delft gelanceerd. Leerzelf online heeft samen met ervaringsdeskundigen van Ipse de Bruggen de uitleg op deze website gemaakt. Op de website is in makkelijke taal informatie over online flirten en sexting te vinden. De Sekszusjes waren bij de lancering en bespraken met de aanwezige cliënten waar je op moet letten bij online flirten.

Online flirten kan heel leuk zijn, maar geef wel altijd zelf je grenzen aan. Als je zelf een foto wil versturen vraag dan de ander of deze ook een foto wil ontvangen. En ook heel belangrijk; sommige foto’s zijn privé en die stuur je niet zomaar door, aldus de Sekszusjes.
Vanuit de zaal was duidelijk dat iedereen het eens was met deze tips.

Waarom deze website?
Het is heel belangrijk om relaties, intimiteit en seksualiteit een vanzelfsprekende plek te geven in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Want gevoelens van intimiteit en seksualiteit gelden voor ieder mens en is zelfs een recht, ongeacht het ontwikkelingsniveau of leeftijd. 

Door het ondersteunen van gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat er een toename van de kwaliteit van bestaan en weerbaarheid. Daarnaast is er een enorme toename van datingfraude en afpersing doordat het vertrouwen van mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbaarheden wordt misbruikt. Ipse de Bruggen werkte mee omdat het belangrijk is om cliënten passend te ondersteunen in de thema's relaties, intimiteit en seksualiteit. Medewerkers van Ipse de Bruggen en ervaringsdeskundigen Michelle en Daniëlle hebben geholpen bij het ontwikkelen van de website.
‘We hebben onze ervaringen gedeeld en meegekeken of de website begrijpelijk is. We hopen dat veel mensen deze website gebruiken als ze vragen hebben over online flirten’ vertellen Michelle en Daniëlle.’ We zijn trots op onze bijdrage aan deze website.’

Nieuw eenvoudig en veilig aanbod
Steffie, het virtuele figuurtje op de website, vertelt in makkelijke taal waarop gelet moet worden bij online flirten en een bericht over seks aan iemand wil sturen. Ook vertelt ze wat iemand kan doen als deze een bericht over seks krijgt en dit niet fijn vindt.

Daarnaast is het mogelijk om in gesprek te gaan met Steffie over het ontvangen en sturen van seksberichten. Samen kunnen ze in gesprek wat bijvoorbeeld de aanpak is over het sturen van een bericht over seks.
Heb jij cliënten in de groep die interesse hebben of bezig zijn met online flirten? Bekijk dan samen deze website en bespreek het met elkaar.

Steffie - online flirten