Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ipse de Bruggen vangt kinderen op met meervoudige beperkingen uit Oekraïne
Nieuws - 21 maart 2022

Ipse de Bruggen vangt kinderen op met meervoudige beperkingen uit Oekraïne

De afgelopen week hebben we twee groepen uit de Oekraïne ontvangen in Zwammerdam bestaande uit moeders met eigen kinderen en pleegkinderen. Een indrukwekkende ervaring om deze moeders met kinderen te ontmoeten die hun echtgenoten en zonen in de oorlog moesten achtergelaten. Naast de grote zorgen om de situatie in Oekraïne was er ook ruimte om te lachen en zagen we gelukkig de kinderen na enige tijd spelen en genieten van de binnen gebrachte dozen vol Duplo.

Inmiddels heeft de gemeente Alphen aan de Rijn voor beide groepen een fijne eigen plek in de omgeving gevonden en zijn ze afgelopen vrijdag verhuisd.  
 
Opvang kinderen met beperking 
Omdat er dringend behoefte bleek aan noodopvang voor kinderen met een beperking vanuit de Oekraïne hebben we aangeboden de noodopvang in Zwammerdam die beschikbaar is tot 1 augustus juist voor deze kinderen aan te bieden.  
 
Verbondenheid Oekraïne 
Een aantal jaren was Ipse de de Bruggen lid van Soft tulip, en samen met deze organisatie hebben we meerdere werkbezoeken gebracht aan Lviv en omgeving.  Bij deze werkbezoeken hebben collega’s les gegeven en meegewerkt met begeleiders in kindercentrum “Dzherelo” in Lviv. Ook was er in 2013 de concert tour van de Jostiband naar Kiev, de aanleiding voor het fantastische benefiet concert Jostimarathon.nl. Kortom we voelen ons als Ipse de Bruggen verbonden met Oekraïne.   
 
Klaar voor ontvangst  
Vlak voor het weekend is duidelijk geworden dat er 9 kinderen met meervoudige beperkingen samen met hun ouders, broers en zussen naar ons komen. Eerst moeten zij een spannende tocht maken vanuit Lutsk (Oekraïne) naar Chelm (Polen). Vandaar wacht een lange reis naar Nederland. Deze reis wordt mogelijk door de inzet van veel partijen maar in het bijzonder door het team van Berend Veldhoen, zie bericht. Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we hun ontvangst goed voorbereid en staan er teams van vrijwilligers klaar om ze bij aankomst op te vangen. 
 
We hopen dat ze veilig deze reis kunnen afleggen en hebben een fantastisch team klaar staan voor de opvang.