Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Jesse aan het puzzelen bij KDC Zonnehof
Verhaal - 14 juni 2022

"Jessie maakt echt grote stappen"

Jessie gaat sinds twee jaar naar KDC Zonnehof in Vlaardingen. Met wat aanpassingen gaat het nu harstikke goed. 'Ik ben trots op hem' - Naomi Metske, moeder van Jessie

“Sinds twee jaar gaat Jessie naar De Zonnehof in Vlaardingen. Aan het begin raakte hij snel overprikkeld. De andere kindjes waren een stuk drukker dan hij is en daardoor kroop hij in zijn schulp. Met wat aanpassingen gaat het nu hartstikke goed.

Ik ben heel blij dat Jessie hier de behandeling krijgt die gericht is op het stimuleren van sociaal-communicatieve vaardigheden (PRT). Deze methode helpt Jessie met het praten. Jessie laat met deze methode heel veel resultaat zien. Het is nu echt een gelukkig en blij kind.

Voordat hij bij De Zonnehof kwam was hij regelmatig gefrustreerd. Dan werd hij vaak verdrietig, soms zelfs boos. Hij kon niet praten dus aangeven wat er aan de hand was ging niet. Inmiddels zegt hij wat meer woordjes als ‘deur open’ en ‘plassen’. Het is echt een stoer en ondeugend mannetje. Hij durft nee te zeggen (omdat hij iets zelf wel kan), speelt graag samen met zijn broer en is erg fanatiek in puzzelen.

Jessie maakt echt grote stappen. Ik ben trots op hem!” – Naomi Metske, moeder van Jessie.