Kansen voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking

Heb je in jouw praktijk te maken met een kind met een lichte verstandelijk beperking en gedragsproblemen? Of met ouders die bezorgd zijn over de ontwikkeling van hun kind? Je wilt dat deze kinderen en hun ouders optimale kansen krijgen en bent op zoek naaVerwijzersgemeentenr specialistische zorg of consultatie.

Ipse de Bruggen staat open voor al jouw vragen over kinderen met een anders verlopende ontwikkeling of een (lichte) verstandelijke beperking. We bieden totaaloplossingen voor ouders en kinderen: van diagnose tot behandeling. Thuis, in een kinderdienstencentrum, in een woongroep of tijdelijk in een orthopedagogisch behandelcentrum.

Je kunt rekenen op een multidisciplinair team met kennis en kunde op het gebied van kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling of een (lichte) verstandelijke beperking. We werken samen met andere jeugdspecialisten en scholen en we zijn aangesloten bij brancheorganisaties. Kwaliteitsnormen vanuit het perspectief van jongeren (Quality for Children) zijn onze leidraad. Zo krijgen jouw cliënten de beste behandeling volgens de laatste inzichten. Omdat iedere situatie anders is, bieden we altijd maatwerk.

We werken in de hele provincie Zuid-Holland.

Doel

Het doel van onze behandeling bepalen we samen met ouders en kinderen. Wat willen zij bereiken? Wat is hun kracht? En hoe kunnen we die stap voor stap versterken?

Voorbeelden van doelen zijn: het ontwikkelen van een positief zelfbeeld, het verminderen van gedragsproblemen, het ontwikkelen van communicatie, het aanleren van vaardigheden, deelname aan onderwijs, meedoen in de samenleving, bevorderen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid en het versterken van het netwerk.

Extra informatie

Verwijzers - Tijdelijk uit huis

Kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen tijdelijk of een paar dagen per week bij Ipse de Bruggen verblijven. Bijvoorbeeld om ouders te ontlasten, om zelfstandig te leren wonen of om intensief aan verandering te werken. Daarnaast hebben we woningen voor kinderen en jongeren, in woonwijken en op onze drie landgoederen.

Lees meer
Verwijzers - Overdag in onze centra

Ipse de Bruggen heeft acht kinderdienstencentra voor kinderen van nul tot achttien jaar met een achterstand in ontwikkeling of een verstandelijke beperking. Daarnaast bieden we gespecialiseerde opvang na school aan kinderen en jongeren (van zes tot zestien jaar) met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Lees meer
Verwijzers - Hulp thuis en op school

Ouders willen hun kind het liefste thuis opvoeden, ook als hun kind een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking heeft. Of als hun kind daarnaast gedragsproblemen heeft. Daarom bieden we hen begeleiding thuis en op school.

Lees meer

Stel je vraag

Heb je een vraag? Vul dan het contactformulier in of bel ons op telefoonnummer (0800) 99 88 777

Vul het contactformulier in

"Er is veel personeel op de Logeerhof en ze weten precies wat ze doen."

Remi | Ipse de Bruggen
- Remi

Top