Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Keano en Hanno Brandsema
Nieuws - 7 juni 2024

Keano voor één dag baas van Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen deed mee aan het JINC-project "Baas van Morgen" op 6 juni. Hanno Brandsema, lid van de raad van bestuur, gaf die dag zijn plek aan Keano Vink, een 14-jarige leerling van de Heldring Business School. Dit project laat jongeren in heel Nederland een dag in de schoenen van een CEO, directeur of politicus staan. Het doel is om jongeren uit omgevingen met minder rolmodellen te laten zien wat er mogelijk is.

JINC, een organisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid, en Ipse de Bruggen willen hiermee laten zien dat niet iedereen evenveel kansen heeft op een succesvolle carrière. Vooral jongeren uit armere wijken hebben vaak minder rolmodellen.

Ervaring voor de toekomst
Keano liep de hele dag mee met Hanno Brandsema. Hij kreeg een idee van hoe het is om een organisatie te leiden en maakte waardevolle contacten voor de toekomst. Brandsema vond het een mooie dag en benadrukte het belang van jongeren als Keano voor de toekomst.

Druk programma
De dag begon met een bezoek aan twee locaties van Ipse de Bruggen: dagactiviteitencentrum De Ruimte in Delft en horecalocatie De Zoetelaar in Zoetermeer. Keano kreeg bij de Ruimte een rondleiding van cliënten en zag het werk van de cliënten bij verschillende activiteiten zoals de fietsenwerkplaats BrikFit, de houtwerkplaats en de industriegroep. Daarna deden ze een brainstormsessie over interne communicatie.

Workshops
Na de lunch, verzorgd door cliënten van Ipse de Bruggen, volgden Keano een chocolade workshop bij De Zoetelaar.

Uitwisseling van ervaringen
Aan het einde van de dag vertelde Keano wat hij had geleerd. Ook Hanno Brandsema deelde wat hij van Keano had opgestoken en hoe dit Ipse de Bruggen kan helpen bij interne communicatie. ‘’Als bestuurder ben ik trots dat Ipse de Bruggen voor deze jongeren bij kan dragen aan hun kansen, zodat zij met vertrouwen toe kunnen treden tot de arbeidsmarkt. Jongeren als Keano zijn krachtig en die hebben we heel hard nodig in de toekomst.’’

Daniël Roos, directeur van JINC, benadrukte dat dit project bedrijven nieuwe ideeën geeft en jongeren een onvergetelijke ervaring biedt. Ipse de Bruggen ondersteunt dit initiatief graag.

Keano en Hanno Brandsema
Links: Hanno Brandsema (lid van de raad van bestuur) en rechts: Keano (baas voor één dag)