Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Begeleider doet oefeningen met cliënt
Verhaal - 18 mei 2021

Vrijwilliger bij KDC Zonnehof

“Mijn dochter Kelly was net 5 jaar toen ze naar Kinderdienstencentrum Zonnehof in Vlaardingen ging”, vertelt vrijwilligster Ria Bonnes. "Al snel ging ik daar aan de slag als vrijwilliger. Zo bleef ik betrokken bij de zorg voor mijn dochter."

Ria Bonnes: "Het geeft voldoening om deze mooie stapjes mee te mogen maken."

"Als vrijwilliger ging ik elke week met een groep cliënten wandelen. Terwijl ik dit vrijwilligerswerk één dagdeel per week deed, zochten ze op een gegeven moment ook een vrijwilliger om op een andere groep met cliënten te gaan zwemmen. Ook dat heb ik jaren gedaan, totdat het zwemmen helaas stopte. Toen we niet meer met cliënten konden zwemmen, gingen de fysiotherapeuten shantala aanbieden. Ik ondersteun de fysiotherapeuten hier bij. Shantala is een massagetechniek waarbij je de kinderen bewust maakt van hun eigen lichaam. Op die manier maak je op een andere manier contact met hen. En het zorgt voor ontspanning.

Daley is rustiger geworden door de massage. Door de fysiotherapie die hij krijgt, is hij zich ook meer bewust van zijn lichaam en van het feit dat hij armen en handen heeft. Je merkt dat hij steeds vaker zijn handen gebruikt. Iets dat hij voorheen eigenlijk niet deed. Het geeft voldoening om deze mooie stapjes mee te mogen maken in de ontwikkeling van een kind.

En ondanks dat mijn dochter inmiddels al jaren op Gaardenpad in Schiedam verblijft, ben ik nog steeds vrijwilliger bij Zonnehof. Naast het ondersteunen van de fysiotherapeuten, wandel ik ook nog steeds met cliënten van de oude groep van mijn dochter.

Het leuke aan het vrijwilligerswerk is dat niks ‘moet’. In mijn rol kan ik gerust een uur lang aandacht aan iemand geven, dat maakt niet uit. En voor de kinderen is het natuurlijk heel fijn! Ik geniet echt van het feit dat ik dit vrijwilligerswerk mag doen.”