Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Logo My gender my pride
Nieuws - 3 augustus 2022

Mensen met een verstandelijke beperking varen mee tijdens Pride Amsterdam

Mensen met een verstandelijke beperking varen op zaterdag 6 augustus mee met de ‘Onbeperkt Trots boot’ tijdens de Pride Amsterdam. De boot is een initiatief van veertien gehandicaptenzorgorganisaties waaronder ook Ipse de Bruggen, Zonder Stempel (de landelijke groep van het COC voor en door LHBTI-personen met een lichte verstandelijke beperking) en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Het thema van Pride Amsterdam is My gender my pride. Een thema dat goed aansluit bij de deelname van de ‘Onbeperkt Tros boot’. Met de boot vragen de initiatiefnemers aandacht voor een grote groep onzichtbare LHBTI-personen: mensen met een (verstandelijke) beperking. Die strijden vaak hun hele leven lang voor dubbele acceptatie. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen en net als ieder ander een betekenisvol leven leiden. Daarnaast vechten ze voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Op de boot krijgen ze de aandacht die ze verdienen en laten ze zien dat hun trots van binnenuit komt, ongeacht hun beperking, gender, of seksuele oriëntatie. De boot is een plek waar LHBTI mensen met een beperking zichzelf en trots kunnen zijn. Een plek waar zij zich kunnen laten zien!

Trots op wie je bent
Tessa Schurmans woont bij Ipse de Bruggen en vaart ook mee op de boot: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en kan zijn wie hij/zij is. Ik hoop dat het onderwerp binnen de organisatie blijft leven. En het bespreekbaar blijft en het niet uitmaakt hoe mensen over je denken en dat je altijd jezelf mag zijn.”

Ook Nevin Teunissen vaart mee en is blij dat hij er dankzij Zonder Stempel niet alleen voor staat: "Ik wist niet dat wij bestonden! Je bent niet de enige met een beperking die LHBTI is, we zijn met meer!"

Over Zonder Stempel
Zonder Stempel is een project van COC Nederland voor LHBTI+ personen met een verstandelijke beperking. Samen met partners zorgt Zonder Stempel voor coaching, kennis, uitwisseling en ontmoeting voor en door LHBTI+ personen met een beperking. Dit doen we samen met ervaringsdeskundigen, de doelgroep zelf, onder het motto “niets over ons, zonder ons”. Dankzij Zonder Stempel staan LHBTI+ personen met een beperking er niet meer alleen voor!

Logo Onbeperkt Trots boot
Logo Onbeperkt Trots boot