Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Nick met zijn prijs
Nieuws - 22 juli 2021

Nick ontvangt beamer van Vriendenloterij

​Het coronavirus heeft ons dagelijks leven en de maatschappij in relatief korte tijd ontwricht. De academische fondsenwervende stichtingen in Amsterdam hebben daarom het ‘Corona Research Fonds Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Doel van dit ‘Corona Research Fonds’ is om wetenschappers in Amsterdam UMC de kans te geven om sneller onderzoeken te kunnen starten in de strijd tegen het coronavirus. 

Nick van atelier Noorderlicht in Waddinxveen helpt ook mee om geld in te zamelen voor het fonds. Dat doet hij door uiltjes te tekenen en te schilderen. Nick verkocht zijn zelfgemaakte uiltjes voor het onderzoek naar corona. Inmiddels heeft hij honderden uiltjes getekend en ruim € 4.000, - opgehaald. Een bijzondere prestatie!  

Beamer van Vriendenloterij 
Voor al zijn harde werk kreeg Nick vorige week een beamer en een adapter cadeau van het Vriendenfonds van de Vriendenloterij. Met de beamer kunnen Nick en de andere deelnemers van de dagbesteding filmpjes kijken op een groot scherm en kunnen er beelden van kunstprojecten op grote achtergronden geprojecteerd worden. Voor Nick voelt de prijsuitreiking als een volgende stap in de strijd tegen corona. ‘Samen met de uiltjes vliegen ook alle mondkapjes de deur uit,’ zegt hij trots.