Kosten

Eigen bijdrage 

Vanaf 18 jaar betaal je een deel van de kosten voor Wet landurige zorg (Wlz)-zorg aan het CAK. Hoe hoog die eigen bijdrage is hangt af van inkomen, gezinssituatie en de indicatie door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CAK berekent de eigen bijdrage die je moet betalen. Ook sturen zij de rekening. Wil je hier meer over weten? Kijk op de website van het CAK. Via het WLZ kompas kun je nalezen welke zorg onder de Langdurige Zorg valt.

Wat betaalt Ipse de Bruggen? En wat betaal je zelf?

Als je bij Ipse de Bruggen woont, krijg je zorg van ons. We begeleiden je bijvoorbeeld. Ook zorgen we ervoor dat je een eigen kamer hebt en dat je eten en drinken krijgt. Veel van deze zorg betaalt Ipse de Bruggen voor je. Wij krijgen het geld voor deze zaken vanuit de Wet langdurige zorg.

Maar er zijn ook producten en diensten die niet onder deze wet vallen en waar je zelf voor betaalt. Een aantal van deze diensten biedt Ipse de Bruggen aan, zoals het wassen van kleding. Je kunt dit vaak zelf regelen, of samen met je ouder/wettelijk vertegenwoordiger. Sommige kosten kun je terugvragen van je zorgverzekeraar.

In de folder  'Wonen bij Ipse de Bruggen: wie betaalt wat?' leggen we uit wat Ipse de Bruggen betaalt én wat je zelf betaalt. Met de informatie in deze folder kun je zelf keuzes maken. Maak je gebruik van een product of dienst waarvoor je zelf betaalt? Dan vind je in de folder ook de tarieven die gelden vanaf 1 april 2021. Voor de tarieven tot april 2021 Klik hier

 
Ook hebben we een animatie ontwikkeld waarin we de kosten voor vier onderwerpen uitleggen:

Coulanceregeling

Het kan voorkomen dat je te weinig financiële middelen hebt om de kosten aan Ipse de Bruggen te betalen. In dat geval kun je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming in de kosten vragen op basis van de zogenoemde coulanceregeling (vanaf 1 januari 2020). Voor de regeling 2018 - 2019 klik je hier

Meer informatie

Voor vragen over de tarieven van Ipse de Bruggen kun je bellen naar de Servicedesk via telefoonnummer 0800 - 99 88 777 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur) of per email: info@ipsedebruggen.nl.

Veelgestelde vragen Bekijk alle vragen

Wie betaalt de hulp die thuis wordt gegeven?

Wanneer je thuis hulp nodig hebt, kan dit worden betaald vanuit de Jeugdwet, de Wet langdurige zorg of vanuit de zorgverzekering.

Lees meer
Hoe is de vergoeding vanuit de zorgverzekering voor behandeling? Moet ik een eigen bijdrage betalen?

Voor vragen over hoe een vergoeding werkt, of vragen over de eigen bijdrage bij behandeling, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, arts verstandelijk gehandicapten (AVG) of diagnostiek door een gedragsdeskundige, kan het beste contact worden opgenomen met de eigen zorgverzekeraar. .

Lees meer
Hoe kan ik mijn eigen bijdrage laten berekenen?

Ga naar de website van het CAK voor informatie over het berekenen van je eigen bijdrage.

Lees meer
Hoe hoog is mijn eigen bijdrage?

Voor informatie over je eigen bijdrage ga je naar de website van het CAK.

Lees meer
Top