Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Meisje dat huiswerk aan het maken is op een OBC
Orthopedagogisch Behandelcentrum (OBC)

Je kind tijdelijk op een andere plek laten wonen, is een moeilijk besluit. We bespreken met jou, je kind en eventueel andere hulpverlener(s) de beste aanpak. Aan welke doelen gaat je kind werken? Hoe kunnen we daarbij ondersteunen? Zo komen we tot een behandelplan met persoonlijke doelen en afspraken.

Aanmelden voor zorg?

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden voor een OBC bij Ipse de Bruggen? Vul vrijblijvend het formulier in.

Persoonlijke doelen

Als ouder speel je een hoofdrol in het leven van je kind. Daarom is onze behandeling ook gericht op het contact met jou, en andere belangrijke personen in het leven van je kind. We betrekken je zoveel als het lukt bij de behandeling. 

Dagelijks leven in een OBC  

Je kind woont tijdelijk in een groep met andere kinderen en jongeren. Hier zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Ieder kind heeft een eigen slaapkamer, met ruimte voor eigen spullen. Er is een gezamenlijke woonkamer. Je kunt altijd vragen of je langs kunt komen. Ook andere gezinsleden of familie is welkom. Dit gaat altijd in overleg met jullie en soms met betrokken hulpverleners.  

Leren van gewone dingen 

In het OBC bieden we je kind een vast ritme, structuur, veiligheid en warmte. Je kind leeft met de begeleiders en de andere kinderen en oefent op een natuurlijke manier ander gedrag. De behandeling is dus eigenlijk: gewoon het dagelijks leven in de groep. Zo leert je kind zichzelf ook beter redden. De persoonlijke doelen zijn steeds onze leidraad. We bespreken regelmatig met je hoe het met je kind gaat. Na de behandeling overleggen we of je kind terug naar huis kan. Als dit niet kan, kijken we samen naar andere mogelijkheden. 

Bekijk hier de locaties

In drie stappen naar specialistische zorg

1

Aanmelden

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via dit formulier. Of bel 0800 - 99 88 777.

2

Terugbellen

Binnen drie werkdagen word je (terug-)gebeld om samen de mogelijkheden te bespreken. 

3

Kennismaking

Als wij kunnen bieden wat jij zoekt, maken we een afspraak voor nadere kennismaking.