Cliëntenvertrouwenspersoon

De cliëntenvertrouwenspersoon staat open voor iedere vraag of klacht van een cliënt. De cliënt kan bij hem zijn verhaal kwijt en als het nodig is, helpt hij de cliënt om zijn verhaal helder te verwoorden. Daarna adviseert de cliëntenvertrouwenspersoon de cliënt welke stappen hij kan ondernemen en ondersteunt hem daarbij.

De cliëntenvertrouwenspersoon kan ook doorverwijzen naar de klachtenadviseur voor bijvoorbeeld bemiddeling.  Zie ook: klachten. De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor de cliënt. Hij steunt hem onvoorwaardelijk en zonder te oordelen. Het gaat er om wat de cliënt vindt of wenst. De cliëntenvertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht. Alle gesprekken zijn dan ook vertrouwelijk.

De klachtenregeling omschrijft de manier waarop wij omgaan met klachten; de opvang, de bemiddeling en de behandeling van de klacht. Hier vind je de klachtenregeling voor de cliënten die vallen onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Hier vind je de klachtenregeling voor de cliënten die vallen onder de Jeugdwet.

Contactgegevens cliëntenvertrouwenspersonen
Cliëntenvertrouwenspersoon regio Nieuwveen, Zwammerdam en behandelcentrum Middenweg (Zwammerdam en Poortugaal) en Klinisch Centrum Nootdorp.
Anja Noorlander
T : (06) 10 11 64 80
e-mail: anja.noorlander@ipsedebruggen.nl
 

Beschikbaar voor de voorzieningen van Ipse de Bruggen in: Nieuwveen, Nieuwkoop, Ter Aar, Langeraar, Noorden, Zwammerdam, Waddinxveen, Bodegraven en Alphen a/d Rijn en voor behandelcentrum Middenweg (Zwammerdam en Poortugal) en behandelcentrum Voorstraat (Nootdorp).

Cliëntenvertrouwenspersoon regio Nootdorp/Zuid-Hollandse Eilanden/Westland
Dorothé Hoekstra
T: (06) 57 31 25 14
Email: cvpdorothe.hoekstra@ipsedebruggen.nl

Beschikbaar voor de voorzieningen van Ipse de Bruggen in: Delft, Den Haag, Honselersdijk, Nootdorp, Pijnacker, Zoetermeer, Brielle, De Lier, Hellevoetsluis, Maassluis, Monster, Naaldwijk, Oostvoorne, Rozenburg, ’s Gravenzande, Schiedam, Spijkenisse en Vlaardingen.

Cliëntenvertrouwenspersoon Kind&Jeugd

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die vallen onder de Jeugdwet en Wet Langdurige Zorg, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunt u terecht bij het AKJ: het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg.
Tel. 088 – 555 10 00
Email: info@akj.nl

Op www.akj.nl vindt u  meer informatie. Het AKJ is beschikbaar voor de kinderdienstencentra (KDC's) en Orthopedagogische behandelcentra (OBC's) en ambulante cliënten.

Top