Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Project fysieke leefomgeving
Nieuws - 21 juli 2022

Project Fysieke Leefomgeving in de schijnwerpers

Jacqueline Roos en Annelies Mulder van Ipse de Bruggen zullen samen met architect Andrea Möhn op dinsdag 23 augustus 2022 een presentatie verzorgen over het project/onderzoek Fysieke Leefomgeving bij Ipse de Bruggen tijdens het internationale congres ARCH22. De titel van deze presentatie luidt A new approach to the living environment of people with intellectual disabilities and severe behavioural problems in long-term care (vert. Een nieuwe benadering van de leefomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen in de langdurige zorg).

Het driedaagse congres ARCH22 van Erasmus MC en de TU Delft brengt onderzoekers en praktijkmensen uit verschillende disciplines en landen samen om bevindingen te presenteren en opgedane kennis en ervaringen uit te wisselen met betrekking tot (architectonische) ontwerpen die kunnen worden of zijn gemaakt op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn.

Kwaliteit van leven
Op dit moment wordt binnen Ipse de Bruggen de fysieke leefomgeving van een aantal van de meest kwetsbare cliënten aangepast, omdat een leefomgeving die op maat is gemaakt, bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Een nieuwe benadering van de leefomgeving van mensen met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen in de langdurige zorg kan opmerkelijke resultaten opleveren voor patiënten en personeel. Tijdens het congres wordt uitgelegd hoe een aanpassing in tien stappen kan worden gerealiseerd. De sprekers zullen daarbij ook hun licht laten schijnen over vier voltooide kamertransformaties bij Ipse de Bruggen.

Het congres vindt plaats bij de TU Delft aan de Julianalaan 134 in Delft.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier!