Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Afbeelding van een schilderij met een romeins kostuum

Romeinse fotoportretten Atelier Verfstreken met een verhaal

Sprekende Romeinse fotoportretten en Romeinse kostuums vormen samen een boeiende expositie, die van 3 t/m 30 september te zien is in de etalage van de galerie van Atelier Verfstreken, Van Boetzelaerstraat 9A en in etalages van winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

Het Romeins weekend, van 3 en 4 september, vormt de aftrap voor deze reeks pakkende portretfoto's. De kunstenaars van Atelier Verfstreken drukken hun persoonlijke belevenis van het Romeinse bestaan uit, op een manier waarop we van dit werelderfgoed gaan houden.

Er zijn soms van die exposities, waarbij je denkt; die ga ik zien’. Deze foto-expositie   slaat een brug tussen cultureel erfgoed en publiek. De portretten vertellen niet alleen over schilden en zwaarden, maar betrekken de kijker in een écht verhaal.

De kunstenaars van Atelier Verfstreken werkten tijdens het Limes jaar in Alphen aan den Rijn in het kunst en modeproject Limes a gogo, samen met leerlingen van het Groene Hart Lyceum aan het ontwerpen en maken van duurzame Romeinse kostuums.

Het sympathieke project, dat op een creatieve wijze over grenzen heen kijkt, door inclusief samen te werken en verbinding te zoeken, werd ondersteund door het Werelderfgoedfonds, in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, de werkgroep Alphen Wereldstad aan de Limes, de winkeliers van het centrumgebied Alphen aan den Rijn, het Archeon. De fotografie en lay-out werden verzorgd door grafisch ontwerper Manouk van der Kooij.

Atelier Verfstreken exposeert van 3 sept. t/m 2 oktober tevens in bibliotheek Rijn en Venen te Alphen aan den Rijn met schilderijen over de Romeinse Limes.

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl