Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Voorkant pand Schakenbosch
Schakenbosch

Bij Schakenbosch willen we jou weer perspectief op je eigen toekomst bieden. Soms is dat vrijwillig, soms onvrijwillig. We leggen daarom afspraken vast in een 'perspectiefplan'. Dit is jouw plan voor de tijd na Schakenbosch. Wat zijn jouw mogelijkheden en je dromen? Hoe ga jij je doelen halen en wat doen je ouders?

Behandeling met tijdelijk verblijf
12 t/m 18 jr (open groep is vanaf 16 jr)
School
Sporten buiten het terrein

Locatiegegevens

Bouwlustweg 2
22 63 SZ  LEIDSCHENDAM

Openingstijden
24 uur per dag 

Wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag? Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor een behandeling met tijdelijke opname?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Samen met een begeleider van Schakenbosch ga je werken aan een terugkeer naar huis, naar school of een andere voorziening. We werken ook samen met verschillende scholen en instellingen. Je krijgt daardoor goede begeleiding bij een overstap. Je werkt vooral aan je doelen in de groep en op school. 

Hoe je behandeling eruit ziet

Schakenbosch heeft twee open groepen en tien gesloten groepen. We begeleiden je om zo zelfstandig mogelijk te worden en weer deel te nemen aan de maatschappij. We werken nauw samen met je ouders of andere belangrijke personen uit je omgeving. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je tijdens je verblijf bij ons steun hebt. Op de groep, op school en in je vrije tijd werk je aan je toekomst. In de dagelijkse omgang met andere jongeren en de pedagogische medewerkers versterk je je kwaliteiten en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Als je bijvoorbeeld op kamers wilt gaan wonen, bereiden we je hierop voor. 

Daarnaast volg je trainingen of therapie. Het kan namelijk zo zijn dat er dingen dwars zitten. Of dat je snel boos of verdrietig wordt, maar niet zo goed weet hoe dat komt. De mensen om je heen hebben vaak wel in de gaten dat er iets met je is. Ze willen je helpen.

Maar misschien heb je geen zin om erover te praten of vind je dat moeilijk. Dan kan therapie helpen. Therapie is een soort oefenplek waar je dingen doet waardoor je je weer beter, sterker en vrolijker kan voelen.

Bij Schakenbosch bieden we je verschillende vormen van therapie. Sommige jongeren vinden het prettiger te praten. Anderen vinden het prettiger om dingen te doen. Therapie op Schakenbosch kan je individueel volgen of in een groep. Samen bekijken we wat voor jou het prettigst en het beste is. 

Gesprek tussen begeleider en meisje

Hulp na je behandeling

We houden de fase van gesloten behandeling zo kort mogelijk. Zodra het kan, neem je deel aan activiteiten buiten het behandelcentrum Schakenbosch. Je gaat bijvoorbeeld weer trainen bij je eigen sportvereniging, op bezoek bij je ouders of je begint met een bijbaantje. We helpen je om je weg buiten Schakenbosch te vinden. Als je overstapt naar een open instellling, een kamertrainingscentrum of weer thuis gaat wonen, kun je zo nodig trainingen of therapie bij ons blijven volgen. Een trajectcoach of een medewerker van het ambulant team begeleidt jou en je ouders ook na een verblijf op Schakenbosch.   

Voorzieningen 

  • Met een individueel integraal behandelprogramma werk je aan een beter perspectief 
  • In het weekend of in de vakantie kun je naar huis. Zo snel als mogelijk en zo vaak als mogelijk, als jij en jouw gezin het aankunnen 
  • Je kunt sporten buiten het terrein 
  • Op het terrein van Schakenbosch kun je naar school 
  • Schakenbosch is een officieel ‘Erkend Leerbedrijf’ 

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.