Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Header image
Sociowoning Roggeveld in Nieuwveen

Roggeveld is een woonlocatie in Nieuwveen. Het is een warme, gezellig en fijne plek voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die graag zelfstandiger willen worden.

Wonen met een groep
Volwassenen
In een woonwijk

Locatiegegevens

Roggeveldweg 8-14
2441 BM   Nieuwveen

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder. Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor een woonplek?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Je krijgt in onze woning een eigen kamer. We hebben twee gezellige huiskamers met keukens en één appartement. Er is ook een logeerkamer voor een tijdelijk verblijf of een proefperiode. Ons huis heeft drie verdiepingen, maar er is geen lift. De meeste slaapkamers bevinden zich boven. Het is daarom prettig als je goed kunt lopen en bewegen.

Vaste begeleiders voor vertrouwen

Bij Roggeveld krijg je een vast team van acht mensen en een huishoudelijke hulp. Zo kun je rekenen op vertrouwde gezichten die er elke dag zijn. De begeleiding is er op bepaalde tijden:

- Doordeweeks zijn er ’s avonds van tot 21.00 uur twee begeleiders

-'s Nachts is er altijd iemand beschikbaar via een alarmsysteem voor noodgevallen.

Kortom: er is voldoende begeleiding in de buurt waarop je kunt vertrouwen. Het is erg belangrijk en fijn dat je ongeveer 2 uur per dag alleen kunt zijn. Samen maken we daar goede afspraken over.

Samen groeien in zelfstandigheid en je ontwikkeling

Het belangrijkste is dat we samen met jou je veilig kunnen laten groeien in je zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Dit doen we op een positieve en ondersteunende manier. We zorgen ervoor dat de sfeer vriendelijk en sociaal is.

Je krijgt dan ook een eigen persoonlijke begeleider. Hij of zij zal je goed leren kennen en helpen met alles wat je in het leven nodig hebt. We luisteren naar jouw wensen en doelen, en werken samen met je ouders of wettelijke vertegenwoordiger. Iedere bewoner krijgt zijn eigen verantwoordelijkheden en we wisselen deze wekelijks in overleg met je af. Zo maken wij bijvoorbeeld samen met jou boodschappenlijstjes en koken

Doen waar je plezier in hebt

In je vrije tijd kun je genieten van je hobby's, zoals muziek luisteren, tv kijken, lezen, puzzelen of surfen op internet. In je eigen kamer of in de huiskamer, als je graag samen bent. Dat kun je bijvoorbeeld samen spelletjes doen, knutselen, tv kijken of gewoon gezellig kletsen.

Op doordeweekse dagen eten we samen in de huiskamers, maar in het weekend kun je zelf kiezen waar je wilt eten. Er zijn ook koffie- en theemomenten zodat we met elkaar op een fijne manier contact maken, maar je kunt ook op je eigen kamer genieten.

Buiten de woning zijn er veel mogelijkheden om je tijd plezierig en nuttig te besteden. Je kunt sport en beweegactiviteiten doen, aangeboden door de afdeling recreatie. We maken ook uitstapjes met de groep die je zelf kunt voorstellen tijdens ons maandelijkse overleg, waar iedereen zijn mening en ideeën, maar ook zorgen kan delen.

Neem contact op

Als je meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer over onze woning.


Foto's van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen

De woonkamer van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen De keuken van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen De tuin van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen
De woonkamer van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen De keuken van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen De tuin van sociowoning Roggeveld in Nieuwveen

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.