Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Spetterende modeshow Limes a gogo
Nieuws - 13 juni 2022

Spetterende modeshow Limes a gogo in winkelcentrum Aarhof

In winkelcentrum Aarhof in Alphen aan den Rijn vindt op vrijdag 17 juni van 13.00 tot 15.00 uur de spetterende modeshow Limes a gogo van Atelier Verfstreken plaats. De kunstenaars van Atelier Verfstreken van zorginstelling Ipse de Bruggen en leerlingen van het Groene Hart Lyceum lopen samen over de rode loper in Romeinse kostuums die door hen zelf zijn ontworpen en gemaakt.  Alle kostuums zijn van duurzame materialen gemaakt.

Het evenement vindt plaats tijdens De Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni. Daarbij wordt het verleden tot leven gebracht met honderden activiteiten door het hele land. Het belooft 17 juni een feestelijke middag te worden in winkelcentrum Aarhof. Atelier Verfstreken van Ipse de Bruggen en de winkeliers van het centrumgebied zetten zich samen met de scholieren van het Groene Hart Lyceum in om er voor iedereen een gezellige middag van te maken. De kunstenaars en scholieren hebben uiteraard ook een ‘moment of fame’ op de catwalk.

Prijsvraag
Voor kinderen wordt er tijdens deze middag een archeologische workshop gegeven en er is een Romeinse speurtocht met een leuke prijsvraag in de etalages. Een Archeon-tolk loopt rond en vertelt over de Romeinse geschiedenis. Er is levende muziek, verkoop van allerlei spulletjes en een fotoshoot, waarbij je een selfie kunt maken met een Romein.

De expositie Limes a gogo en de speurtocht blijven ook na de modeshow, gedurende het Limesjaar 2022, te zien in de etalages van winkelcentrum Aarhof en in de Van Manderloosstraat en de Van Boetzelaerstraat.