Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Sportlaan 2 (crisis) in Nootdorp

Sportlaan 2 Crisis ligt in het groene buurtschap Craeyenburch in Nootdorp. Deze locatie biedt crisisopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is een capaciteit van vijf crisis bedden waarbij vrijwillige, besloten en gesloten zorg geboden kunnen worden.

Wonen
Op buurtschap Craeyenburch
Volwassenen
Crisisopvang

Locatiegegevens

Brasserskade 4
2631 NC  NOOTDORP

 

Op de crisisafdeling wordt noodzakelijke zorg gegeven. Dat wil zeggen; er is een basispakket van bed, bad en brood. Deze vorm van opvang biedt in de basis geen behandeling en/of diagnostiek. Wel worden cliënten bij opname direct inschreven bij de medische en paramedische diensten zodat eventuele medische en aanvullende zorg geboden kunnen worden.

Gedurende de opname is er voldoende tijd voor rust, ontspanning en stabilisatie. Dagelijks is er een aanbod van activiteiten vanuit de begeleiders. Hierbij is het mogelijk om op eigen niveau aan te sluiten bij de activiteiten. 

Om de rust en orde te bewaren voor alle cliënten zijn er helder omschreven huisregels. Voorafgaande aan de opname dienen deze gelezen en ondertekend te zijn.

Er zijn op de kamers van de cliënten geen tv, radio en/of andere apparatuur aanwezig. In overleg zijn deze spullen mee te nemen naar de locatie (Dit is echter wel op eigen risico).

Hoe ziet de locatie eruit?

De entree van de locatie is aan de rand van de tuin. De tuin is voorzien van een gesloten poort die op vraag geopend kan worden. Je komt vervolgens binnen in de besloten maar gezellige en vooral ruime tuin. Er is een gezamenlijke woon-leef en kookruimte, hier maken we gezamenlijk gebruik van in overleg met elkaar.

De vijf crisiskamers zijn voorzien van:

 • Een éénpersoonsbed (inclusief beddengoed)
 • Een kledingkast (zo nodig afsluitbaar)
 • Een klok en whiteboard
 • Een badkamer/toilet (incl. toiletpapier, washandjes en handdoeken)
 • Vloerverwarming (zelf instelbaar)
 • Zorgsloten (cliënten kunnen hierbij zelf van binnenuit de deur afsluiten)
 • Elektrische rolluiken aan de buitenkant
 • Uitluistersysteem voor de nachturen
 • Een aantal kamers is tevens voorzien van een camerasysteem
 • Een aantal kamers heeft direct toegang tot de gemeenschappelijke tuin.
 • Eén (bad)kamer voldoet aan de MIVA eisen.

Een crisisopname is altijd tijdelijk en bij voorkeur zo kort mogelijk. Waar nodig kan een opname worden aangevraagd van maximaal 6 weken.

Aanmelding voor de crisis verloopt uitsluitend via de crisisregeling

Het is niet mogelijk om rechtstreeks een plaatsing te realiseren. De contactgegevens van de crisisregeling vind je via het zorgkantoor in de regio waar diegene woont die je wil aanmelden. 

Afspraken over de tijdsduur maar ook over de terug-/doorplaatsing worden gemaakt in overleg met de cliënt (waar mogelijk), aanmelder, crisisregisseur en de betrokkenen vanuit Sportlaan 2. Tijdens het verblijf zijn er twee evaluaties. Hierbij zijn aanwezig de cliënt (waar mogelijk), de aanmelder, een begeleider en de gedragsdeskundige van Sportlaan. Eventueel aangevuld met overige schakels zoals vertegenwoordiger(s), begeleiders eigen voorziening, de crisisregisseur, zorgbemiddeling (Ipse de Bruggen), zorgmanager (Ipse de Bruggen).

Heb je vragen over onze crisisafdeling?
Neem dan gerust contact op met: