Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda
Nieuws - 20 december 2022

Startsein bouw ‘De Koploper’ in Gouda

Op dinsdag 13 december is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het appartementengebouw ‘De Koploper’ in Gouda. De nieuwbouw bestaat uit 156 sociale huurwoningen en is onderdeel van het project Spoorzone Gouda. Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda, gaf het startsein door als conducteur te fluiten op een echte stationsfluit. De planning is dat rond juni 2024 de nieuwbouw klaar is.

‘De Koploper’
Aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda, komt het nieuwe appartementengebouw ‘De Koploper’. De nieuwbouw is van Mozaïek Wonen en de ontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Gouda en de bouwer Dura Vermeer.

Ipse de Bruggen gaat 30 woningen huren van Mozaïek Wonen. We leveren zorg in de vorm van een Volledig Pakket Thuis (VPT). Bewoners hebben een grote mate van zelfstandigheid. Er is 24 uurszorg aanwezig. Begeleiders gaan bij de bewoners langs voor begeleiding en ondersteuning. In ‘De Koploper’ komt ook tweetal steunpunten. Hier kunnen bewoners terecht om bijvoorbeeld een hulpvraag te stellen, een kop koffie te drinken, of mee te eten.

Interesse in een woning?
Interesse om te wonen in ‘De Koploper’? Kijk hier voor meer informatie.