Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Voorbeeld van wat gemaakt wordt van hout op de Houtwerkplaats Jan Blanken
Houtwerkplaats Jan Blanken

Trots op

Locatiegegevens

Dokweg 5
3221 AE  HELLEVOETSLUIS

Openingstijden

Maandag tot en met donderdag

09:00 - 16:00 uur

Offerteaanvraag

Wil je een bestelling plaatsen of een offerte aanvragen?
Stuur een email of neem telefonisch contact met ons op. 

Bij Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis vind je een groot gebouw met daarin een museum, modelbouwers en Houtwerkplaats Jan Blanken.
De naam zegt het al, bij Houtwerkplaats Jan Blanken wordt er van alles gemaakt met hout. De Houtwerkplaats heeft zijn naam te danken aan de naam van het droogdok: Droogdok Jan Blanken. Cliënten maken hier de mooiste creaties. Van een houten bakje tot houten tuinmeubilair.  

Eigen tempo

De Houtwerkplaats krijgt van zowel particulieren als bedrijven opdrachten. Zo maken zij van tonnen een prachtig tuinstel en mogen zij in opdracht van gemeente Hellevoetsluis een nieuw exemplaar maken van een houten onderstel van een kanon.
Ook Nelleke, al 9 jaar werkzaam, mocht in opdracht van een kunstenares belangrijke gebouwen in Den Haag namaken met hout. Met een figuurzaag heeft zij zelfs de kleinste raampjes perfect weergegeven. Cliënten werken hier met plezier en op hun eigen tempo.
De meesten kwamen binnen zonder enige ervaring met meubels maken, maar leren het in de loop der tijd. De Houtwerkplaats is gericht op ontwikkeling, maar verwacht wel 100% inzet. 

In de vakantie is het feest!

De werknemers krijgen instructies over de producten die zij moeten maken. De meesten maken alles alleen, sommigen krijgen er nog een beetje hulp bij van begeleider Vincent. In de vakantie mogen de werknemers iets voor henzelf maken. Zo wordt er een salontafel en een tv meubel gemaakt van overgebleven pallets. De mensen bij Houtwerkplaats Jan Blanken zijn zo goed met hout, dat zelfs iemand in een korte tijd in de vakantie een complete voetbaltafel heeft gemaakt