Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Jelle den Hollander in zijn eigen appartement
Verhaal - 25 augustus 2021

Mijn eigen appartement heb ik samen met mijn vader ingericht

“Sinds eind januari heb ik mijn eigen appartement en daar ben ik heel erg blij mee! In Zwammerdam woon ik samen met negen andere cliënten. Het is helemaal nieuw. Vier bewoners hebben een eigen appartement en de andere zes bewoners hebben een eigen slaapkamer."

Jelle: “Ik hoef geen gebruik te maken van de gezamenlijke ruimte, maar het is wel fijn dat dat kan."

"Het is heel fijn om hier te wonen. Alles is mooi en nieuw en ik ben heel blij met mijn eigen ruimte. Ik heb nu een eigen badkamer en een eigen keuken. We hebben een gezamenlijke keuken en woonkamer. Ik hoef geen gebruik te maken van de gezamenlijke ruimte, maar het is wel fijn dat dat kan. De gezamenlijke ruimte ziet er ook erg mooi uit, zelfs de roze stoelen die er staan vind ik mooi. Ik kijk graag politieseries en vaak kijk ik deze dan in de gezamenlijke woonkamer. Maar als ik daar geen zin in heb, dan ga ik naar mijn appartement.

Nu ik net in het nieuwe appartement woon, eet ik meestal op de groep mee. Ik moet er nog even wennen dat alles nieuws is en daardoor soms anders is. Maar als ik straks helemaal ben gewend dan kan ik mijn eten ook meenemen naar mijn appartement. Dat mag dan ook.

Mijn appartement heb ik samen met mijn vader in gericht. De tafeltjes met Heineken erop heb ik zelf gemaakt. We hebben er een stoere ruimte van gemaakt, met gezellige gele kussentjes voor op de bank. Ik hoop dat ik hier nog heel lang mag blijven wonen.”