Dagbesteding voor ouderen

Als je wat ouder wordt, is het fijn om dingen te doen die aansluiten op wat je kunt en wilt. Zo zorg je ervoor dat je levenskwaliteit zo hoog mogelijk blijft. Kan je iets goed? Dan proberen we je daarin zo te ondersteunen dat je dit zolang mogelijk kunt blijven doen. Maar we leren je ook nieuwe aangepaste activiteiten als je vaardigheden afnemen.

NaamOp onze dagbesteding kan iedereen kiezen uit een divers aanbod. Ook voor mensen die wat ouder worden, is er genoeg keus! Zo zijn er actieve activiteiten zoals bewegen, muziek maken en schilderen. Maar ook lichte en rustige activiteiten zoals het ervaren van geuren en kleuren. Hiervoor hebben wij speciale ruimtes ingericht. Ben je meer gericht op huishoudelijke activiteiten en wil je je ook nog blijven ontwikkelen? Dan kan je bijvoorbeeld ook:

  • koken en bakken
  • wasjes in de machine draaien
  • planten en bloemen verzorgen
  • leren omgaan met computer of iPhone

Met onze activiteiten houden wij rekening met je levensgeschiedenis. Het uitgangspunt? Dat je het naar je zin hebt en dingen doet die voor jou herkenbaar zijn. Lekker in je eigen tempo.

Ambulante dagbesteding

Kan je niet (meer) naar een dagcentrum komen? Dan zorgen we voor ambulante dagbesteding: we komen gewoon naar je toe. Samen kijken we dan wat er thuis mogelijk is.

Verschillende tijden

Afhankelijk van je indicatie en wensen kun je kiezen voor dagbestedingsactiviteiten voor een paar dagen of dagdelen per week, of voor maar een paar uur per week. Het belangrijkste is dat je plezier hebt.

Woon je niet bij ons?

Ook dan ben je als oudere met een verstandelijke beperking welkom. Je hebt wel een indicatie nodig voor dagbesteding van de gemeente of het CIZ.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze dagbestedingsmogelijkheden voor ouderen? Stuur dan een e-mail naar info@ipsedebruggen.nl.

Top