Informatie over het persoonsgebonden budget

PGB: persoonsgebonden budget

Het persoonsgebonden budget (PGB) is een subsidie van de overheid waarmee je zelf je zorgverleners kunt selecteren en de zorg kunt inkopen die nodig is. Daarnaast leg je zelf verantwoording af voor de inzet van dit budget. Hiervoor heb je een indicatie (Wlz zorg) of een beschikking (JW zorg) nodig. Meer informatie over het PGB kan je vinden op de websites www.pgb.nl en www.svb.nl.

Bij Ipse de Bruggen is het mogelijk om begeleiding, begeleiding groep en persoonlijke verzorging in te kopen op basis van PGB. Het volledige overzicht van de producten en tarieven die wij in PGB bieden vind je hier.

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden van PGB bij Ipse de Bruggen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen Bekijk alle vragen

Wat is het pgb budgethoudersportaal (pgb 2.0) en werkte Ipse de Bruggen hiermee?

Het budgethoudersportaal is een nieuw systeem waarin budgethouders makkelijker pgb-zaken kunnen regelen. Budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB kunnen allemaal samenwerken in hetzelfde portaal. Op dit moment is er een pilot gestart door de gemeente Westland en zorgkantoor DSW. Vanaf 2019 wordt dit verder uitgebreid.

Lees meer
Waar kan ik de zorgbeschrijving persoonsgebonden budget (pgb) vinden?

De zorgbeschrijving persoonsgebonden budget (pgb) kan je vinden op de website van het zorgkantoor.

Lees meer
Kan ik alle zorg in persoonsgebonden budget (pgb) afnemen?

Niet alle zorg kan in pgb worden afgenomen. Behandeling en behandeling groep (bijvoorbeeld kinderdagcentra, diagnostiek en vormen van therapie) kunnen niet worden afgenomen in pgb.

Lees meer
Kan ik mijn persoonsgebonden budget (pgb) omzetten naar zorg in natura (zin)?

Als je persoonsgebonden budget (pgb) om wilt zetten naar zorg in natura (zin) kan je dit vragen bij het zorgkantoor.

Lees meer
Ik wil gebruik maken van een persoonsgebonden budget (pgb). Hoe doe ik dat?

Wanneer je gebruik wilt maken van een persoonsgebonden budget (pgb), dan heb je hier een indicatie of beschikking voor nodig. Heb je een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kan je aan het zorgkantoor vragen om zorg in natura (zin) om te zetten naar persoonsgebonden budget (pgb). Op de website van het zorgkantoor vind je een omzettingsformulier hiervoor. Heb je een jeugdbeschikking? Dan kan je de gemeente vragen een persoonsgebonden budget (pgb) af te geven in plaats van zorg in natura.

Lees meer
Top