Venus, behandelcentrum jeugd
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Jongeren

Behandelgroep Venus | Voor kinderen van 17-23 jaar

Behandelgroep Venus is er voor jongeren tussen de 17 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking. In kleine groepen wordt je kind behandeld en verblijft hij/zij hiervoor tijdelijk in behandelgroep Venus onder begeleiding van ervaren groepsbegeleiders.

Wat houdt behandeling bij behandelgroep Venus voor mijn kind?

Venus richt zich op jongeren die toewerken naar zelfstandigheid. Er zijn bij behandelgroep Venus geen vaste groepsmomenten.  We kijken welke mate van zelfstandigheid al bij jouw kind aanwezig is en wat er nog nodig is voor een doorstroom naar een passende woongelegenheid in de toekomst. Hierbij wordt uitgegaan van een doorstroom naar een zo zelfstandig mogelijke ambulante woonvorm. 

Hoe gaat een tijdelijk verblijf bij Venus in zijn werk?

In een groep van maximaal 9 kinderen woont je kind tijdelijk bij ons. Er zijn 24 uur per dag groepsbegeleiders aanwezig. Je kind heeft een eigen slaapkamer voor haar/zijn eigen spullen en er is een gezamenlijke woonkamer.
Indien mogelijk gaat je kind gewoon naar zijn/haar eigen school. Dit geldt ook voor de eigen sportclub.

Informatie over locatie Venus

•    Openbaar vervoer op loopafstand 
•    Vlakbij het winkelcentrum Leyweg
•    In de buurt van het Zuiderpark

Meer informatie?

Neem voor vragen of aanmelding telefonisch contact met ons op via 070 321 6500 of stuur een e-mail naar: Haaglanden2jeugd@ipsedebruggen.nl 


Behandelgroep Venus is onderdeel van het Orthopedagogisch behandelcentrum (OBC) Den Haag. Het is een open behandelcentrum, met meerdere behandelgroepen, gelegen in verschillende omringende woonwijken. Download hier de brochure over het Orthopedagogisch behandelcentrum van Ipse de Bruggen.

Het OBC bestaat uit zeven geschakelde behandelgroepen, die allemaal uitkomen op een gezamenlijke binnenplaats met buitenfaciliteiten, zoals een tuin met speeltoestellen, een basketbalveld en een voetbalveld.
Het terrein is vrij toegankelijk voor zowel cliënten als bezoekers. 

Naast de behandelgroepen, zijn er ook kantoor- en vergaderruimtes van de ambulante teams en hebben verschillende therapeuten (zoals een systeemtherapeut, speltherapeut, psychomotorische therapeut, orthopedagogen en psychologen) behandelruimtes op deze locatie.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Venus, behandelcentrum jeugd

Top