Koekangestraat
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Ambulante zorg volwassenen - Koekangestraat in Den Haag

Ipse de Bruggen heeft er per 1 januari 2019 door samenwerking met woningcorporatie Staedion een nieuwe woonlocatie in Den Haag bij. In een wooncomplex aan de Koekangestraat zijn 12 appartementen voor cliënten van Ipse de Bruggen gerealiseerd. De cliënten gaan hun appartement zelf huren (scheiden van wonen en zorg).

In één van deze woonblokken, vlakbij winkels en een tramhalte, krijgt Ipse de Bruggen de beschikking over 12 appartementen voor cliënten van 23 jaar en ouder. Het woonblok bevat in totaal 40 appartementen. Op de 1e, 2e en 3e verdieping liggen de appartementen die ter beschikking komen voor Ipse de Bruggen. 

Er is een steunpunt in het complex waar cliënten terecht kunnen voor vragen en ondersteuning. Een paar keer in de week kan hier ook samen met andere cliënten en de begeleiding gegeten worden. Het steunpunt dient ook als werkruimte van de begeleiders, en de slaapwacht wordt vanuit deze plek geboden. 

Op bezoek bij cliënten

Begeleiders komen bij de cliënten langs in hun appartement voor de begeleidingsvragen die er zijn. Deze lopen zeer uiteen. Van hoe onderhoud ik mijn eigen appartement, welke dagbesteding kan ik gaan doen tot hulp bij het doen van de administratie en hun financiën. Ook wordt er ondersteuning geboden bij externe contacten die de cliënten hebben.

Het team van de Koekangestraat bestaat uit 5 ervaren begeleiders, die er heel veel zin in hebben hier een prachtige locatie van te maken. De begeleiding is elke dag aanwezig, van ’s middags (14.00 uur) tot de volgende ochtend (10.00 uur).

Zelf huren

Met de komst van deze nieuwe locatie wordt de ambulante woonbegeleiding in Den Haag uitgebreid. Ook zijn in de directe omgeving van de Koekangestraat nog verschillende flatjes beschikbaar voor cliënten die zelf een woning willen huren, individueel of samenwonend. Hierover zijn afspraken gemaakt met een andere Haagse woningcorporatie, Vestia.  

Wil je meer weten over deze woonvorm? Neem dan contact op met zorgbemiddeling.zuidwest@ipsedebruggen.nl

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Koekangestraat

Top