Koekangestraat
  • Plaats: Den Haag
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Ambulante zorg volwassenen - Koekangestraat in Den Haag


In een wooncomplex aan de Koekangestraat hebben wij 12 appartementen die beschikbaar zijn voor cliënten (23 jaar en ouder) van Ipse de Bruggen. De appartementen zijn gelegen op de 1e, 2e en 3e verdieping. De cliënten huren hun appartement bij de woningcorporatie Staedion (scheiden van wonen en zorg).

Er is een steunpunt in het complex waar cliënten terecht kunnen voor vragen en ondersteuning. Een paar keer per week wordt hier samen met andere cliënten en de begeleiding gegeten. Het steunpunt dient ook als werkruimte en slaapwacht voor de begeleiders.

Elke dag tussen 's middags 14.00 uur en de volgende ochtend 10.00 uur is er iemand van het team aanwezig op de locatie.

Begeleiders op bezoek bij cliënten

De begeleiders komen bij de cliënten langs in hun appartement voor de begeleidingsvragen die er zijn. Deze lopen zeer uiteen van hoe onderhoud ik mijn eigen appartement, welke dagbesteding kan ik gaan doen tot hulp bij het koken en het doen van de administratie en financiën. Ook wordt er ondersteuning geboden bij externe contacten die de cliënten hebben.

Zelf huren ook mogelijk

Naast de appartementen in het complex, is er ook de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in de directe omgeving van de Koekangestraat. Het gaat hier om verschillende flatjes voor cliënten die zelf een woning willen huren, individueel of samenwonend. Vanuit het team van de Koekangestraat wordt er ambulante woonbegeleiding aangeboden. Voor de flatjes in de wijk zijn er afspraken gemaakt met Vestia, een andere Haagse woningcorporatie. 

Wil je meer weten over deze woonvorm? Neem dan contact op met zorgbemiddeling.zuidwest@ipsedebruggen.nl

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Koekangestraat

Top