Trainen Reeuwijk
  • Zorgtype: Tijdelijk verblijf
  • Doelgroep: Jongeren

Intensief trainen in een kleine vaste groep, ter voorbereiding op een zo zelfstandig mogelijk leven

 

Leren en groeien Reeuwijk

Trainen Reeuwijk is bedoeld voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, De jongeren passen binnen het op de deelnemers afgestemde concept van het verder ontwikkelen van sociale en praktische vaardigheden en het bevorderen van de zelfredzaamheid. De groep bestaat uit 5 á 6 deelnemers. De groepen zijn niet gemengd. 
Het trainen vindt plaats tijdens de weekenden. Tijdens de zomervakantie worden er bovendien midweken ingepland.

Vaste begeleider

De groep heeft een vaste begeleider die de gehele trainperiode bij de groep aanwezig blijft.
De onderlinge band tussen jongeren en begeleider wordt hierdoor versterkt. Men leert elkaar beter kennen en er ontstaat meer vertrouwen en openheid. Er is geen onderbreking in het te volgen programma, en de wijze waarop het weekend samen met de jongeren is voorbereid, verloopt zoals met elkaar is afgesproken. De continuïteit bevordert het intensief begeleiden van de jongeren en creëert meer ruimte voor persoonlijke aandacht. ,
Tijdens de weekenden en midweken kan er in geval van nood een beroep worden gedaan op een team van vaste en goed ingewerkte inval-begeleiders die 24 uur per dag achterwacht zijn. 

'Samen staan we sterk'

We werken onder het motto ‘Samen staan we sterk’, met als doel: het stimuleren van de onderlinge samenwerking. Met elkaar sta je sterk en kom je tot oplossingen en resultaten die je in je eentje misschien niet zomaar bedenkt of bereikt. Het begeleiden vanuit het EIM (Eigen Initiatief Model) staat hierbij centraal.
Er wordt gewerkt met een speciaal voor de groep ontworpen persoonlijk train-dagboekje waarin de jongeren - zelfstandig of met hulp van een ander - hun ervaringen, gevoelens, leermomenten en het verloop van de dag opschrijven. Het train-dagboekje wordt na elke trainperiode meegenomen naar huis zodat ook de ouders/verzorgers inzicht hebben in wat hun kind heeft gedaan en geleerd.

Wanneer en hoe vaak komen de jongeren trainen?

De jongeren worden op vrijdagavond om 19:00 uur door ouders/verzorgers gebracht en op zondagavond 19:00 uur weer opgehaald. 
Er wordt twee weekenden per maand getraind. De tijdstippen van de midweken worden in overleg met ouders/verzorgers gepland.

Trainomgeving

De woning bevindt zich op het terrein van vakantiepark ‘Landal de Reeuwijkse Plassen’ in Reeuwijk. Het is een vrijgelegen 8-persoons vakantiewoning. De woning wordt omgeven door rust, water en natuurschoon. Winkelcentrum en mogelijkheden voor ontspanning en recreatie bevinden zich in de directe omgeving van het park. Ook wordt er gebruik gemaakt van de faciliteiten die door het vakantiepark worden aangeboden. De woning is zeer comfortabel en ruim van opzet. De inrichting is licht, gezellig en huiselijk. De woning beschikt over vier tweepersoons slaapkamers en drie badkamers. De slaapkamers worden gedeeld met elkaar.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Irene Scheffers, coördinator/begeleider van Trainen Reeuwijk:

- mobiele telefoonnummer 0622 278 309
- emailadres irene.scheffers@ipsedebruggen.nl

 

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Trainen Reeuwijk

Top