De Rijksstraatweg
  • Plaats: Zwammerdam
  • Zorgtype: Wonen
  • Doelgroep: Volwassenen

Begeleid wonen in Zwammerdam – De Rijksstraatweg

De Rijksstraatweg is een woonlocatie van Ipse de Bruggen Zwammerdam gelegen net buiten landgoed Hooge Burch. Omringd door een landelijke omgeving waar je rust kunt ervaren, maar ook makkelijk verbinding kan leggen met de maatschappij buiten de instelling. 

Wie wonen er op het landgoed van De Rijksstraatweg

Binnen De Rijksstraatweg maken wij gebruik van 3 woonfases voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Wanneer je op de Rijksstraatweg woont wil je graag deelnemen aan “de gewone wereld”, maar heb je ook veel ondertiteling nodig bij onderwerpen die in jouw omgeving spelen. 

De verschillende fases staan gelijk aan begeleidingsintensiviteit en mate van zelfstandigheid. Binnen De Rijksstraatweg kijken we naar wat jij kan en aankan.

Wat houdt het wonen op de Rijksstraatweg in

Binnen De Rijksstraatweg creëren wij een omgeving waarin iedereen een goed leven leidt en zich op zijn eigen manier blijft ontwikkelen. Dit nemen we ook mee in de dagbesteding. Op De Rijksstraatweg werk je, samen met woonbegeleiding op de dagbestedingslocatie. Binnen de dagbesteding wordt gekeken naar de wensen en kwaliteiten die je hebt en hier wordt zoveel mogelijk op aangesloten.

In je vrije tijd is er ruimte voor eigen invulling in overleg met begeleiding. Wel blijft het gewone leven centraal staan. Zo blijf je verantwoordelijk voor het opruimen van je eigen spullen en help je mee met kleine huishoudelijke klusjes.

Op De Rijksstraatweg werken wij met 24-uurszorg. Begeleiders die overdag op de groepen werken, draaien ook nachtdiensten. Zo heb je altijd te maken met een vertrouwd gezicht. 

Zo ziet je huis eruit

Rijksstraatweg kent 3 woongebouwen met 28 studio’s op de begaande grond en 6 appartementen op de bovenverdieping van 2 gebouwen.

Elke studio heeft een ruime kamer en beschikt over eigen sanitair. Dit wil zeggen dat elke studio een douche, wastafel en toilet heeft. Daarbij hebben ook alle studio’s een stukje tuin.

De appartement beschikken daarbij ook over een keukentje en in plaats van een tuintje hebben zij een balkon.

Informatie over de woonomgeving

•    Landelijke omgeving dichtbij landgoed Hooge Burch.
•    Dagbesteding op eigen terrein met bekende, veilige begeleiders.
•    Mogelijkheden tot gebruik faciliteiten terrein Hooge Burch.
•    Er worden activiteiten ondernomen in de samenleving.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van De Rijksstraatweg

Top