Kortverblijf Brandaris
  • Plaats: Nootdorp
  • Zorgtype: Tijdelijk verblijf
  • Doelgroep: Jongeren

Kortverblijf Brandaris - logeren in Nootdorp 

Bij kortverblijf Brandaris kunnen kinderen en volwassenen met een (meervoudig) verstandelijke beperking logeren. Onze doelgroep is zeer divers wat komt door de variabele leeftijd, dat gemiddeld tussen de vijf en dertig jaar ligt en het variabele ontwikkelingsniveau van de logés.
De logés zijn welkom zowel doordeweeks als in het weekend. Doordeweeks bieden wij geen dagbesteding en zijn wij tussen 10.00 – 15.00 uur gesloten, met uitzondering op aanvraag tijdens vakanties.

Kortverblijf Brandaris is ontstaan als ondersteuning voor het gezin en het voorbereiden op eventueel wonen. Wij begrijpen heel goed dat dit een hele stap kan zijn voor jullie als ouders, als voor je kind. Wij bieden met die reden een wentraject.

Groeien in eigen tempo

Stapsgewijs leren in een ontspannen en leuke setting.
Leuke en gerichte activiteiten worden ondernomen met een balans tussen inspanning en ontspanning. Samen met jullie stemmen wij af wat een passende begeleiding is voor je kind en wordt er gekeken naar de structuur die thuis geboden worden zodat deze overgenomen kunnen worden voor een vertrouwd gevoel voor je kind. Bij de groepsindeling wordt o.a. gekeken naar het niveau en de behoefte van je kind. Per groep verblijven er vier a vijf logés en ieder heeft zijn eigen slaapkamer.

De groepen hebben hun eigen karakter. Op elke groep staat ontwikkelen, voorspelbaarheid, structuur en ontspannen centraal. Voor de ene groep is het meebeleven en sensopatisch spel belangrijk en een andere groep richt zich meer op woontrainingen en komen gespreksonderwerpen naar voren over o.a. ‘sociale contacten maken en onderhouden’ en hygiëne.  

De logeerplek

Je kind logeert in een gelijkvloers verblijf waardoor het gebouw ook geschikt is voor logés in rolstoelen. Wij beschikken over tilliften, douchebrandcard en aangepaste bedden.

In het verblijf zijn vier woonkamers met twee keukens. Alle woonkamers hebben een (omheinde) tuin. Er zijn zestien slaapkamers en tussen elke slaapkamer bevindt zich een badkamer. In de nacht is een wakkere nachtdienst aanwezig in het verblijf.

Woonomgeving

-    Het verblijf staat op het groene buurtschap Craeyenburch;
-    Speeltuinen;
-    Op loopafstand van de winkels in Nootdorp en Ypenburg;
-    De bossen van Delftshout in de buurt;
-    Mogelijkheid voor specialistische zorg en therapie;
-    Sportzaal en zwembad;
-    Kinderboerderij;
-    Manage (aangepast voor de doelgroep).

Extra informatie?

Via een aanmeldformulier die verkrijgbaar is bij traject- zorgbemiddeling van Ipse de Bruggen kunt u uw kind aanmelden of extra informatie opvragen. Zij zijn doordeweeks tijdens kantooruren te bereiken op 0800 99 88 777. Het fijne hiervan is, is dat de groepen die tijdelijk verblijven op de Brandaris minimaal verstoord worden.

Terug naar het overzicht

Extra foto's van Kortverblijf Brandaris

Top