Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Het pand van dagbesteding De Ruimte

Dagbesteding De Ruimte

Dagbesteding De Ruimte in Delft

Bij De Ruimte kun je meedoen aan vakgerichte dagbesteding, mooie producten maken, creatief bezig zijn, bijvoorbeeld bij het mediaplein of werken op een echte manege. Er zijn ongeveer tien verschillende groepen.

Dagbesteding
Vakgericht
Volwassenen
Verschillende interessegroepen

Locatiegegevens

Mercuriusweg 1
2624 BC Delft

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag

8.30 - 15.30 uur

Heb je een vraag?

Wil je meer weten over onze dagbestedingslocaties? Of heb je een vraag? Vul het contactformulier in.

Of bel 0800 99 88 777

Aanmelden voor dagbesteding?

Vul vrijblijvend het oriëntatieformulier in. Wij nemen daarna telefonisch contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Groeien in je werk

Je werkt bij De Ruimte in een groep met begeleiding. Het is ook mogelijk om door te stromen naar ‘begeleid werken’. Je werkt dan bij een bedrijf en je krijgt ondersteuning van een jobcoach. Je volgt een eigen werkrooster, waarbij we kijken naar wat je kunt en graag doet. En naar je toekomstplannen. Natuurlijk bieden we ook verschillende trainingen en cursussen die je helpen bij je werk. Je kunt aan de slag bij:

   • Manege - Bij Manege Prometheus verzorg je samen met een begeleider de stallen, het terrein en de paarden. Ook zijn er cliënten die in de kantine werken, of in de tuin. Vanaf de lente tot de herfst ruimt deze groep de paardenpoep in het park in de buurt op, eens per week. Ook het onderhoud van het terrein hoort erbij.

   • Repro - De Reprogroep is gespecialiseerd in persoonlijk printwerk. We doen veel printwerkzaamheden voor Ipse de Bruggen, maar ook buiten onze eigen organisatie, weet men ons te vinden. We werken graag op de computer. Als het geprint kan worden, dan maken wij het. Alles ontworpen door de klant, of samen met de client. Daarnaast doen we soms ook industrieel werk en helpen we met verpakken van verschillende artikelen.

   • Industrie - De medewerkers van de industriegroep doen licht industrieel werk. Bijvoorbeeld schroeven en moeren in elkaar zetten en verpakken, dossiers vernietigen met onze versnipperaar, verpakken van koffie, enveloppen afvullen voor de Repro groep.

    Dit alles in een rustige sfeer, met de nadruk op werken in je eigen tempo.

   • TinT - TinT is een creatieve groep die gevestigd is binnen Arbeidscentrum De Ruimte. Deze groep is gevestigd vóór in het pand met aangrenzend onze winkel waar wij creatieve en kleurrijke producten verkopen. Dagelijks zijn hier tussen de 12 en 16 cliënten werkzaam, in de leeftijd van 18 tot 60 jaar in een gezellige, knusse sfeer. Je kan hier leren borduren, naaien, tassen maken enz. 

   • Brik-Fit -  Bij de Brik-Fit worden fietsen gerepareerd en worden uit oude onderdelen weer nieuwe fietsen gemaakt. Soms worden deze geverfd in een hippe kleur (zo zijn er rode, gele, groene, blauwe en zwarte fietsen). Tijdens de voetbalkampioenschappen natuurlijk ook ORANJE! Iedereen kan hier een fiets kopen, maar het zijn vooral studenten die onze werkplaats weten te vinden. Sinds kort is er ook een samenwerking met het Kinderfietsenplan van de ANWB en met Delftse Buur.
Een medewerker van de Brik-Fit repareert een fiets
Een medewerker van de Brik-Fit repareert een fiets
 • Dienstverlening - De medewerkers van de Dienstverlening werken in de keuken. Zij zorgen  bijvoorbeeld voor de koffie en thee, was en afwas en ze verzorgen  de interne huishouding voor De Ruimte.

 • Horeca - Welkom bij de Horecagroep. In de keuken werken 8 tot 12 enthousiaste medewerkers per dag om voor de collega`s, cursisten van Ipse de Bruggen en andere gebruikers een heerlijke lunch te verzorgen. Alles is altijd vers. Dit varieert van een eenvoudig broodje met huisgemaakte soep, tot een complete maaltijd en catering tijdens vergaderingen of andere evenementen binnen De Ruimte.

 • Tuingroep -  Wij zorgen voor onze eigen tuin, met bloemen en fruitbomen. We verbouwen ook groenten in onze moestuin en kas. Het fruit en de groenten gaan vooral naar onze eigen Horecagroep toe, voor in de soepen en salades. Met deze groep houden we ook de omgeving schoon. Met prikkers gaan we de buurt door om er voor te zorgen dat het er netjes uit ziet in de wijk.

 • Servicegroep - Bij de Servicegroep zorg je voor de gastvrijheid bij De Ruimte. Zo verwelkom je bijvoorbeeld bezoekers bij de ontvangstbalie en help je mee in de winkel. Je vindt het leuk om mensen een fijn gevoel te geven door ze warm te ontvangen en te helpen als ze vragen hebben. De Servicegroep is volop in ontwikkeling. We bedenken nieuwe manieren om samen De Ruimte zo gastvrij mogelijk te maken.

 • Het Mediaplein - Het Mediaplein is een multimediagroep. Hier maken we filmpjes voor de televisiekanalen van Ipse de Bruggen en het YouTube kanaal Ipse de Bruggen TV. Een paar voorbeelden: het cliëntenjournaal, vlogs, gamevideo’s, uitlegvideo’s en nog veel meer. Het Mediaplein is een gezellige werkplek. Je werkt samen met acht medecliënten en een begeleider. Het is dus fijn als je redelijk zelfstandig kunt werken. Wil je meer weten over het Mediaplein? Klik dan hier.

Meer weten over De Ruimte? Volg ons op Facebook, Twitteren Instagram

Werkomgeving

 • Vernieuwende multimediagroep voor het maken van video's voor Ipse de Bruggen
 • Vlak bij winkelcentrum en centrum van Delft
 • Tussen andere bedrijven
 • Cursussen en trainingen

Foto's van dagbesteding De Ruimte

Naaien bij dagbesteding De Ruimte Afwassen bij dagbesteding De Ruimte Koken bij dagbesteding De Ruimte
Naaien bij dagbesteding De Ruimte Afwassen bij dagbesteding De Ruimte Koken bij dagbesteding De Ruimte

Aanmelden in drie stappen

1

Gegevens invullen

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden?
Vul allereerst in het oriëntatieformulier je gegevens in.

2

Telefonisch contact

Daarna word je binnen vijf werkdagen door ons gebeld. Samen bespreken we de mogelijkheden.

3

Aanmelden

Kunnen wij bieden wat jij zoekt? Dan ontvang je van ons een uitgebreid aanmeldformulier om de aanmelding concreet te maken.