Petit Café de Resident

Petit Café de Resident | Ipse de Bruggen

Petit Café de Resident is een groot, sfeervol koffie- en lunchcafé met 130 zitplaatsen, gevestigd in het prachtige atrium van de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. De Resident ligt midden in de binnenstad tussen het Centraal Station en het Spui en is in 2015 geopend door Staatssecretaris Jetta Kleinsma en bezocht door Koning Willem Alexander!

Toegankelijk voor iedereen

Het is een ruim opgezette ontmoetingsplek voor ambtenaren en gasten van de ministeries maar ook als bezoeker van de Haagse binnenstad kun je hier gewoon terecht. Het petit café zit links achter in het atrium, langs de receptie. Het is een druk bezochte locatie waar onze door de barista’s gezette koffies inmiddels grote naam heeft.

Bekijk alvast de menukaart!

Dagbestedingslocatie Wet Langdurige Zorg én Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Petit Café de Resident is naast een trotse WLZ-locatie (Wet Langdurige Zorg) ook een leerplek voor medewerkers met een WMO-indicatie (Wet Maatschappelijk Ondersteuning). Onze medewerkers nemen hier op eigen niveau deel aan de maatschappij en worden uitgedaagd zich te ontwikkelen naar mogelijke vervolgplekken. Verschillende processen, zoals barista koffiemachines, kassa’s, handheld bestelcomputers, open keuken, werkstages bij externe partners, zijn hier speciaal op ingericht.
 

Onze producten | Ipse de Bruggen

In ons Petit Café bieden wij jou verse bio producten aan. Wij verkopen duurzame koffie van Redbeans, thee, verse sappen en smoothies. En voor onderweg beschikbaar, onze ToGo service!

Daarnaast verzorgen wij met veel plezier en passie dagelijks het ontbijt en de lunch met onder andere heerlijke yoghurt, biologische vers gemaakte granola, salades en tosti’s. Ons brood en koek komt van de biologische zorgbakkerij Het Blauwe Hek. Nagenoeg al onze producten zijn biologisch, fairtrade en worden zelf gemaakt. Neem gerust een kijkje op onze menukaart of kom snel langs, je bent van harte welkom!

Werken bij De Resident | Ipse de Bruggen

Petit Café De Resident is in 2015 tot stand gekomen als werkgelegenheidsproject van de ministeries van VWS-SZW, Facilitair Management Haaglanden en Ipse de Bruggen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers/begeleiders van Ipse de Bruggen. Kwaliteit in zorg staat bij ons voorop.
Bij De Resident werken vijf dagen per week tien tot twaalf mensen met een verstandelijke beperking. Sommigen werken één dag per week, anderen alle vijf de dagen. Onze medewerkers werken inclusief vaste pauzes gemiddeld zeven uur per dag. Volgens een vast rooster ergens tussen 8.00 en 16.00 uur. Onze medewerkers zijn zelfstandig reizend, al dan niet na training hierin.

In de begeleiding richten we ons erop de medewerkers zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. De verschillende werkprocessen worden hier op een hoger niveau aangeboden dan bij onze andere horecalocaties. We bieden ze in een nagenoeg reguliere horecasetting duidelijkheid (regels en kwaliteitsniveau) en structuur. Zo kunnen de cliënten zich ontplooien en nieuwe vaardigheden leren.

De begeleiders van De Resident geven trainingen op de werkvloer, maar wanneer nodig ook begeleiding of cursussen op gebeid van arbeidsparticipatie, sociale vaardigheden en praktische horecavaardigheden. Daarnaast lopen verschillende medewerkers externe praktijkstages om mogelijkheden te onderzoeken. Als laatste jaar-leerling van een VSO, (Z)MLK of praktijkonderwijs is het ook mogelijk om bij ons stage te lopen als de indicatie dit toelaat. Wanneer je bij ons komt werken bespreken de medewerker, de begeleider en een eventueel een ouder of school/jobcoach samen al snel je eerste leerdoelen.

Onze medewerkers stralen enthousiasme uit door de mogelijkheden en de verantwoordelijkheid die ze krijgen. Zo hebben de meeste medewerkers een baristacursus gevolgd voor het handmatig maken van de meest bijzondere en kwalitatief hoogstaande koffies. Afhankelijk van de interesses kunnen de meesten na training en begeleiding ook de bar, keuken, bediening of kassa en de digitale bestellingen zelfstandig uitvoeren.

Iedereen is bijzonder! Dat bepaalt ons denken en doen bij Ipse de Bruggen.

Als begeleider of vrijwilliger werken bij Ipse de Bruggen? Kijk dan even op www.werkenbijipsedebruggen.nl.

Top