Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Het interieur van Petit Café de Resident
Horecalocatie

Petit Café De Resident

Petit Café De Resident

Locatiegegevens

Parnassusplein 5
2511VX Den Haag

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 

van 08:00 tot 16:00 uur 

Menukaart

Bekijk nu de menukaart van Petit Café de Resident

Download Menukaart

Petit Café De Resident is een groot, sfeervol koffie- en lunchcafé met 130 zitplaatsen, gevestigd in het prachtige atrium van de ministeries Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag. De Resident ligt midden in de binnenstad tussen het Centraal Station en het Spui. 

Toegankelijk voor iedereen 
Het is een ruim opgezette ontmoetingsplek voor ambtenaren en gasten van de ministeries maar ook als bezoeker van de Haagse binnenstad kun je hier gewoon terecht. Het Petit Café zit links achter in het atrium, langs de receptie. Het is een druk bezochte locatie waar de door onze barista’s gezette koffies inmiddels grote naam heeft. 

Dagbestedingslocatie Wet Langdurige Zorg én Wet Maatschappelijke Ondersteuning 
Petit Café De Resident is naast een trotse Wlz-locatie (Wet Langdurige Zorg) ook een leerplek voor medewerkers met een Wmo-indicatie (Wet maatschappelijk ondersteuning). Onze medewerkers nemen hier op eigen niveau deel aan de maatschappij en worden uitgedaagd zich te ontwikkelen naar mogelijke vervolgplekken. Verschillende processen, zoals barista koffiemachines, kassa’s, handheld bestelcomputers, open keuken, werkstages bij externe partners, zijn hier speciaal op ingericht. 

In ons Petit Café bieden wij een diversiteit aan lekkernijen aan. Voor onze koffies gebruiken wij bonen van Redbeans en we hebben een uitgebreid assortiment aan theesoorten, verse sappen en smoothies. En voor onderweg beschikbaar, onze ToGo service! 

Daarnaast verzorgen wij met veel plezier en passie dagelijks de lunch met onder andere heerlijke yoghurt, biologische vers gemaakte granola, salades en tosti’s. Ons brood en koek komt van de biologische zorgbakkerij Het Blauwe Hek. Nagenoeg al onze producten zijn biologisch, fairtrade en worden zelf gemaakt.

Neem gerust een kijkje op onze menukaart of kom snel langs, je bent van harte welkom! 

Onze begeleiders en medewerkers worden in het baristavak getraind door Capriole, koffieleverancier en Grand cafe in Den Haag. Capriole verzorgt ook de service op onze koffiemachines en bewaakt de kwaliteit van de koffies die we serveren. 

Interieur van petit café de Resident
Interieur van Petit Café De Resident