Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Medewerkster van Petit Café De Resident
Petit Café De Resident

Werken bij

Petit Café de Resident

Locatiegegevens

Parnassusplein 5
2511VX Den Haag

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag 

van 08:00 tot 16:00 uur 

Petit Café De Resident is in 2015 tot stand gekomen als werkgelegenheidsproject van de ministeries van VWS-SZW, Facilitair Management Haaglanden en Ipse de Bruggen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers/begeleiders van Ipse de Bruggen. Kwaliteit in zorg staat bij ons voorop. 

Bij De Resident werken vijf dagen per week tien tot twaalf mensen met een verstandelijke beperking. Sommigen werken één dag per week, anderen alle vijf de dagen. Onze medewerkers werken inclusief vaste pauzes gemiddeld zeven uur per dag. Volgens een vast rooster ergens tussen 8.00 en 17.00 uur. Onze medewerkers zijn zelfstandig reizend, al dan niet na training hierin. 

In de begeleiding richten we ons erop de medewerkers zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. De verschillende werkprocessen worden hier op een hoger niveau aangeboden dan bij onze andere horecalocaties. We bieden ze in een nagenoeg reguliere horecasetting duidelijkheid (regels en kwaliteitsniveau) en structuur. Zo kunnen medewerkers zich ontplooien en nieuwe vaardigheden leren. 

De begeleiders van De Resident geven trainingen op de werkvloer, maar we bieden wanneer nodig ook begeleiding of cursussen op gebied van arbeidsparticipatie, sociale vaardigheden en praktische horecavaardigheden. Daarnaast kunnen medewerkers ook externe praktijkstages lopen om mogelijkheden te onderzoeken. Als laatste jaar-leerling van een VSO, (Z)MLK of praktijkonderwijs is het ook mogelijk om bij ons stage te lopen als de indicatie dit toelaat.

Wanneer je bij ons komt werken bespreken de medewerker, de begeleider en een eventueel een ouder of school/jobcoach samen al snel je eerste leerdoelen. 

Onze medewerkers stralen enthousiasme uit door de mogelijkheden en de verantwoordelijkheid die ze krijgen. Zo hebben de meeste medewerkers een baristacursus gevolgd voor het handmatig maken van de meest bijzondere en kwalitatief hoogstaande koffies. Afhankelijk van de interesses kunnen de meesten na training en begeleiding ook de bar, keuken, bediening of kassa en de digitale bestellingen zelfstandig uitvoeren. 

Altijd meer mogelijk! Dat bepaalt ons denken en doen bij Ipse de Bruggen. 

Als begeleider of vrijwilliger werken bij Ipse de Bruggen? Kijk dan even op www.werkenbijipsedebruggen.nl. 
 

Medewerker van petit café de Resident
Medewerker van Petit Café De Resident