Atelier Verfstreken

Bij Atelier Verfstreken werken viertien mensen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking onder de deskundige begeleiding van twee bevlogen zorgprofessionals en beeldend kunstenaars.

Zij worden dagelijks ondersteund door een team van vrijwilligers en stagiairs van vakgerichte opleidingen.

Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals houtskool, acryl en aquarel. Ook werken we met keramiek.

Atelier Verfstreken organiseert het hele jaar door exposities, kunstprojecten en workshops. Daarnaast is er op de locatie een cadeauwinkel, een kunstuitleen en een koffiecorner waar ook andere vaardigheden van onze cliënten worden ontwikkeld.
 

Onze kunstenaars/cliënten zijn volwassenen met een beeldend talent en een verstandelijke beperking. In ons atelier werken wij met dagelijks 14 kunstenaars. Atelier Verfstreken is naast een werk- en dagbesteding ook een leerlocatie. Wij stellen ons ten doel onze cliënten op verschillende gebieden verder te begeleiden/ontwikkelen; zoals kunst maken en beleven en sociale vaardigheden. 


Arbeidsvaardigheden zoals klantvriendelijkheid, telefoonafhandeling, receptievaardigheden,  winkelvaardigheden,  etaleren en keukenvaardigheden.


Persoonlijke verzorging en representatie vaardigheden.
Per cliënt wordt een persoonlijk zorgplan op maat gemaakt. Wij monitoren de ontwikkeling van elke cliënt in diens persoonlijke CVO (cliëntvolg- en ondersteuningssysteem).

KOOP| De kunstwerken van Atelier Verfstreken zijn te koop. De kunstenaars van Verfstreken maken originele en unieke kunstwerken.
Leuk voor het inrichten van een bedrijfspand of als relatiegeschenk. Denk je erover om een kunstwerk aan te schaffen voor jezelf of voor jouw bedrijf of instelling? Neem dan vrijblijvend contact op via verfstreken@ipsedebruggen.nl.

HUUR | Het is ook mogelijk kunstwerken te huren. De minimale huurtermijn van een kunstwerk is 6 maanden. Voor particulieren bedraagt de huur € 5,- per maand. Voor zakelijke klanten bedraagt het huurbedrag € 7,50 per maand. Het huurbedrag van het eerste kwartaal dient bij ingang van de huurovereenkomst voldaan te worden. Vervolgens wordt per kwartaal gefactureerd. Wanneer je uiteindelijk besluit het kunstwerk aan te kopen wordt het reeds voldane huurbedrag in mindering gebracht op de koopprijs. 

MAATWERK | Op verzoek kunnen wij een kunstwerk op maat voor maken. Bijvoorbeeld voor een verjaardag , een jubileum of een huwelijk. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

WORKSHOP| Kunstenaars van Verfstreken kunnen op aanvraag een teken- of schilderworkshop verzorgen. Wanneer je een bijzondere teambuildings- of familieactiviteit wilt doen is een workshop bij Atelier Verfstreken een uitstekend idee. De workshops vinden bij voorkeur plaats op woensdag of donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en anders in overleg. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.  Neem contact op voor info over tarieven of mogelijkheden: verfstreken@ipsedebruggen.nl.

In ons atelier zijn naast kunstwerken allerlei grote en  kleine kunstzinnige cadeautjes te koop. 

Voor het volledige aanbod loop gerust eens binnen.

Wij helpen je graag. Ook voor een cadeau op maat denken wij graag met je mee.

Zowel intern als extern hebben wij verschillende samenwerkingspartners.

Als atelier/dagbesteding werken wij veel samen met andere locaties van Ipse de Bruggen. 

Ook extern hebben wij verschillende samenwerkingspartners zoals de Gemeente Alphen aan de Rijn en de Gemeente Bodegraven, Rabobank, ABN-AMRO, Wille & Donker Advocaten, Theater Castellum, Parkvilla, Kunst- & Cultuurplatform Alphen aan de Rijn, Outsider Art Museum, De Herenplaats, Museum Van de Geest, Special Arts, samenwerking met beeldend kunstenaars

Ook is een goed contact met de scholen en opleidingen voor ons van groot belang. Wil je weten of een stage of dagbesteding voor één van jouw leerlingen hier past, bezoek ons dan eens vrijblijvend. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Op onze locatie krijg je een beeld van de sfeer en de mogelijkheden voor jouw leerlingen. Je kunt ons mailen via verfstreken@ipsedebruggen.nl.

Meer informatie volgt binnenkort

Kunst van Atelier Verfstreken naar collectie Outsider Art Museum in Amsterdam
 
De originele, kleurrijke kunstwerken van Atelier Verfstreken, (Stichting Ipse de Bruggen), werden onlangs opgemerkt door het bestuur van het Outsider Art Museum (OAM). Dit museum is onderdeel van De Hermitage in Amsterdam en Het Dolhuys in Haarlem. 

Het Outsider Art Museum (OAM), toonde zich geïnteresseerd in de uitgebreide collectie van Atelier Verfstreken, vanwege de exclusieve vormgeving en professionele uitvoering. De originele kunst van Atelier Verfstreken verrast met een andere kijk op kunst en neemt je mee in de belevenis van de kunstenaar. Het OAM kocht daarom enkele abstracte kunstwerken aan van Arno Blom, ter uitbreiding van de eigen collectie Outsider Art. Arno is een kunstenaar met het syndroom van Down en hij maakt kleurrijke kunstwerken met acrylstift, potlood en verf op papier of doek. Zijn expressieve werk kenmerkt zich door kleurige vlakverdelingen en een originele, zeer gedetailleerde lijnvoering. 

Atelier Verfstreken, gehuisvest in de Van Boetzelaerstraat 9A in Alphen aan den Rijn, ondersteunt kunstenaars met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt bij  het ontwikkelen van hun mogelijkheden en talenten, hetgeen hun autonomie ten goede komt. Er worden regelmatig exposities gehouden en de bewoners van Alphen aan den Rijn kunnen binnen lopen om de kunstwerken te bewonderen of een praatje te maken met de kunstenaars. Door dit contact met de   bewoners en omgeving, weten de kunstenaars zich gezien en gewaardeerd.  

Kenmerkend voor Outsider Art kunst is, dat de kunstenaars zich niet laten beperken door stilistische of historische tendensen en stromingen. De openheid en kwetsbaarheid van hun kunstwerken wordt door het kunstminnende publiek gewaardeerd, wat tot uiting komt in de toenemende belangstelling voor Outsider Art. Ook voor veel moderne kunstenaars vormt het een bron van inspiratie. 

Atelier Verfstreken verheugt zich op de artistieke samenwerking met het  OAM, en de culturele uitwisseling tussen het museum in Amsterdam en het atelier in Alphen aan den Rijn.
Het atelier wil met een atelier voor mensen met een beperking, kunstenaars met mogelijkheden, iets toevoegen aan de inclusieve samenleving van Alphen aan den Rijn.

Met een Outsider Art Galerie en expositieruimte, waar ook andere kunstenaars in kunnen participeren, kan het atelier een exclusieve toegevoegde waarde vormen voor de kunst en cultuursector in Alphen aan den Rijn. Het atelier wil in samenwerking met particulieren, organisaties en bedrijven een cultureel platform bieden/vormen om met elkaar Alphen aan den Rijn cultureel op de te kaart zetten.

 

atelier verfstreken.jpg

Regelmatig hebben wij vacatures. Kijk hier voor het actuele aanbod

Ook hebben wij regelmatig stages voor studenten van MBO, HBO en Kunstacademie.

Tevens voor maatschappelijk stages en vrijwilligers.

TEST TEST 

Overzicht van al onze kunstenaars

A

naam kunstenaar                                     
begleidende tekst     
                              

 

naam kunstenaar
begeleidende tekst

Bekijk hier al het werk van ... (link naar pdf document)

 

naam kunstenaar
begeleidende tekst

B

Top