Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Begeleidster praat met meisje
Klinisch Centrum Nootdorp

Ben je minimaal 18 jaar en heb je een verstandelijke beperking? Heb je een IQ beneden 85 en vertoon je moeilijk te begrijpen gedrag? En heb je misschien psychische problemen? Dan kunnen we je wellicht helpen in Klinisch Centrum Nootdorp. Bij Klinisch Centrum Nootdorp werken veel soorten deskundigen die jou kunnen helpen.

Behandeling met tijdelijke opname
18 jaar en ouder
Ligging op Landgoed Craeyenburch

Locatiegegevens

Brasserskade 4
2631 NC  NOOTDORP

Wij helpen je graag verder!

Wil je meer weten over KCN? Download de folder

Of neem telefonisch contact op met Petra Sol via 088 967 85 60

Aanmelden voor zorg?

Wil jij jezelf of iemand anders aanmelden voor een behandeling met tijdelijke opname bij Ipse de Bruggen? Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Onze deskundigen

We werken in een team van gespecialiseerde begeleiders, psychiaters, GZ-psychologen, gedragskundigen, paramedici en speltherapeuten. Zij onderzoeken je uitgebreid. Dit is nodig om te bepalen hoe we je gaan helpen.

Onderzoeken en gesprekken

Voordat je wordt opgenomen binnen de kliniek vindt er een gesprek plaats. Dit noemen we een intakegesprek. In dit gesprek kijken we samen wat we voor jou kunnen betekenen. Op de dag van opname in de kliniek is er een begeleider van de groep, een behandelaar of psychiater aanwezig en volgt er een opnamegesprek. Tijdens het opnamegesprek mag je iets over jezelf vertellen. In de eerste week dat je bent opgenomen wordt er een afspraak gemaakt bij de huisarts van de kliniek. Deze kijkt of je lichamelijk gezond bent en er wordt bloed geprikt. Als laatste volgt er een gesprek met een behandelaar. Deze geeft uitleg over de behandeling die we jou kunnen aanbieden en hoe lang de opname waarschijnlijk zal zijn.

De behandeling

In onze kliniek gebruiken we een behandelplan. Deze wordt opgesteld door de behandelaar en hierin staan de doelen en de behandeling beschreven waar je tijdens je opname gaat werken. De behandeling die aangeboden wordt kan bestaan uit bijvoorbeeld hoe je kunt omgaan met je boosheid en verdriet. Of hoe je moet ontspannen als je spanning hebt. Maar ook leer je om te gaan met de minder leuke dingen die je hebt meegemaakt en niet kunt vergeten.

 

Foto's van Klinisch Centrum Nootdorp

Samen eten aan tafel bij Klinisch Centrum Nootdorp Eten klaarmaken bij Klinisch Centrum Nootdorp In gesprek met een begeleider bij Klinisch Centrum Nootdorp
Samen eten aan tafel bij Klinisch Centrum Nootdorp Eten klaarmaken bij Klinisch Centrum Nootdorp In gesprek met een begeleider bij Klinisch Centrum Nootdorp

In drie stappen naar specialistische zorg

1

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via een speciaal formulier. Of bel 0800 99 88 777.

2

Telefonisch contact

Je wordt (terug-)gebeld om samen de mogelijkheden te bespreken.

3

Kennismaking

Als wij kunnen bieden wat jij zoekt, maken we een afspraak voor een nadere kennismaking.