Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Cliënten aan het werk in het groen
MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Ipse de Bruggen geloven wij dat er altijd meer mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat cliënten kunnen doen wat ze echt willen. Wij helpen hen hierbij, hoe klein dat extra stapje ook is. Dat willen wij niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 

Meer weten?

Heb je een vraag? Vul vrijblijvend het contactformulier in

of bel naar 0800 99 88 777

Wat wij nu doen, beïnvloedt het leven en de omgeving van mensen in de toekomst. Wij willen de aarde voor hen niet slechter achterlaten. Daarom staat duurzaamheid bij ons voorop. Dit betekent dat wij aan het milieu denken. Wij doen dit in de zorg en bij de plannen die wij maken.  
 

Midden in de samenleving 

Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten mee kunnen doen in de samenleving. Daarom zorgen wij voor ontmoetingen tussen onze cliënten, hun familieleden, medewerkers en de mensen om ons heen.

Wij bieden dagbesteding in de vorm van horecalocaties, ateliers of winkels. In onze ateliers worden prachtige producten gemaakt door materialen opnieuw te gebruiken. Wij werken met verschillende bedrijven samen. Die moedigen wij aan om te werken met mensen die moeilijk een baan vinden.


Green Deal 

Ipse de Bruggen is één van de ondertekenaars van de Green Deal: ‘Nederland op weg naar duurzame zorg’. Dit is een samenwerking tussen Nederlandse zorgorganisaties en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met onze handtekening beloven wij te verduurzamen en minder fossiele energie te gebruiken. Dit zijn moeilijke woorden. Het betekent dat wij aan het milieu denken. Dit doen wij door aanpassingen op het gebied van vastgoed, het opwekken en inkopen van groene energie, verduurzamen van vervoer en afvalscheiding en recycling. 

Ook op het gebied van duurzame mobiliteit maken we vooruitgang. Zo zijn er vijf locaties van Ipse de Bruggen geselecteerd om een pilot te draaien op het gebied van vervoer en parkeren. De parkeermogelijkheden, eventuele electrische oplaadpunten en de bereikbaarheid voor de auto en de fiets zijn voor deze locaties in kaart gebracht. 

Gezonde leefomgeving  

Wij bieden onze cliënten en medewerkers een gezonde, schone en veilige omgeving om in te leven en te werken. Dit doen wij op verschillende manieren. Bij Ipse de Bruggen mag je op veel plekken niet meer roken. Een ander voorbeeld is dat wij meer verschillende soorten planten en dieren op onze terreinen willen.

Daarnaast moedigen wij onze cliënten en medewerkers aan om op een gezonde manier te leven. Dit doen wij door te bewegen met onze mascotte MOEF. Verder hebben wij programma’s als Samen Fit en een Fitcoin-app.