Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar

20-02-2018 | Organisatie

Het dak eraf bij Benefietconcert de Zoetelaar | Ipse de Bruggen

‘’Gaaf, maar ook wel spannend. Gaan we al beginnen?’’, vraagt cliënt Martine achter de coulissen terwijl ze wacht tot eindelijk het doek opengaat. Vanuit de zijkant van het podium klinkt tromgeroffel en met veel enthousiasme komt drumband Cnotsboem al spelend naar voren. De voorstelling “Sterren van de Zoetelaar” in het Stadstheater in Zoetermeer is geopend. Samen met Bert van Leeuwen, die de avond presenteerde en musicalster René van Kooten, kwamen cliënten van Ipse de Bruggen in actie om de mensen in de zaal een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het initiatief komt van Lunchcafé de Zoetelaar, de leukste leer- en werkplek in Zoetermeer voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De Zoetelaar gaat verbouwen en deze avond wordt het bedrag bekend gemaakt van alle sponsoracties die zijn georganiseerd om het interieur een moderne opknapbeurt te geven. “€10.750 hebben we opgehaald’’, zegt Martine heel trots. ‘’En een super leuke, gezellige avond, waarbij ik ook nog burgemeester Aptroot naar zijn plaats mocht brengen’’. Burgemeester Aptroot van Zoetermeer benadrukte hoe trots hij is op de cliënten van de Zoetelaar. Op de vraag van René of de burgemeester mee wilde zingen met ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ hoefde hij niet lang na te denken. Hij stapte resoluut het podium op om samen met de Vrolijke Noot en René onder groot gejuich van de zaal te zingen.

René van Kooten en Bert van Leeuwen en het Stadstheater werkten belangeloos mee. ‘’De ongedwongenheid en spontaniteit van deze cliënten is fantastisch’’, aldus Bert. ‘’Echt een Zoetelaar sfeer, warm en niet helemaal voorspelbaar, maar altijd vrolijk. Ik kan niet wachten tot De Zoetelaar weer open is.’’ vult René hem aan.

(foto: Ron Jenner)

Terug naar het nieuwsoverzicht
Top