Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar de servicenavigatie Ga direct naar zoeken
Cliënt op een fiets samen met de begeleidster

Onderzoek

Hoe verbeteren we continu onze zorg aan mensen met een verstandelijke beperking? Dat doen we door kennis te ontwikkelen, te verzamelen en te delen. We doen dit binnen Ipse de Bruggen, maar ook daarbuiten. Daarom werken we met veel organisaties samen, bijvoorbeeld in het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.

Wij helpen je graag verder!

Heb je een vraag? Of wil je advies? Vul vrijblijvend het contactformulier in.

of bel 0800 99 88 777

Academische Werkplaatsen 

Ipse de Bruggen doet mee aan drie Academische Werkplaatsen: GOUD, SCORE en SAMEN. Bij een Academische Werkplaats gaan praktijk, onderzoek, beleid en onderwijs samen. Dat betekent dat zorg- en beleidsmedewerkers van Ipse de Bruggen structureel samenwerken met opleiders en onderzoekers van een universiteit, andere zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en kenniscentra. 

GOUD is bovendien een landelijke samenwerking. We helpen zo de zogenaamde kennisinfrastructuur van de Nederlandse gehandicaptenzorg vooruit. Dat betekent dat we steeds beter en makkelijker kennis kunnen opdoen en delen. 

Expertorganisatie 

Ipse de Bruggen doet ook mee aan veel onderzoeken gericht op het versterken van de eigen regie van de cliënt en het vergroten van zijn of haar goede leven. We zijn echt een expertorganisatie. Dit betekent bijvoorbeeld dat we onze eigen zorg steeds evalueren en verbeteren. Ook wetenschappelijk onderzoek is een vanzelfsprekend onderdeel van onze zorg.

Onze medewerkers leveren hierbij een belangrijke bijdrage. Zonder cliënten en hun naasten is onderzoek niet mogelijk. We bespreken dit altijd en kijken ook altijd naar de balans. Is de kans dat het onderzoek iets oplevert de investering in tijd of energie van cliënten waard?  

Meer weten? 

Wil je meer informatie over de Academische Werkplaatsen waar Ipse de Bruggen aan deelneemt? Of over één van de vele andere onderzoeken waar wij aan bijdragen? Kijk dan voor een uitgebreid overzicht in onze bundel  Ipse de Bruggen onderzoekt (juni 2019)